Ten Hag te maken met realistische mede-eigenaar: 'Twee of drie zomerse transferperiodes nodig'

door Jesse ter Haar 3

Bron De Telegraaf

Ten Hag te maken met realistische mede-eigenaar: 'Twee of drie zomerse transferperiodes nodig'

door Jesse ter Haar 3

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Jim Ratcliffe, de nieuwe mede-eigenaar van Manchester United, lijkt op korte termijn geen grootste prestaties van Erik ten Hag en zijn manschappen te verwachten. De oefenmeester mag aanblijven als hoofdtrainer van de club en de nieuwe mede-eigenaar klinkt in gesprek met Bloomberg realistisch.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Het afgelopen seizoen wist Ten Hag door het winnen van de FA Cup beslag te leggen op een prijs, maar succesvol was het seizoen niet bepaald. Manchester United eindigde ver van de Champions League-plekken op de achtste plek in de Premier League. De gevallen grootmacht moest clubs als Newcastle United en Aston Villa zodoende boven zich dulden.

Ratcliffe verwacht niet dat Manchester United komend seizoen plots weer op het oude niveau is en mee zal strijden om de bovenste plekken in de Engelse competitie. 'We zullen twee of drie zomerse transferperiodes nodig hebben voordat we er beter op staan', klinkt de bestuurder - geciteerd door De Telegraaf - realistisch.

Bovendien komt de wederopbouw nog niet geheel van de grond. Een grote reden daarvoor is dat de club moet wachten met het aanstellen van de nieuwe 'topman' en sportief directeur. Zij hebben te maken met de opzegtermijnen bij hun - nu nog - huidige werkgevers. 'We zijn in dat opzicht dus een beetje gehandicapt, maar ik denk dat we het redelijk goed zullen doen. Al heb ik er weinig vertrouwen in dat we alle problemen in één transferwindow zullen oplossen.'

Toekomst Ten Hag

Eén ding is inmiddels duidelijk: Ten Hag staat ook komend seizoen voor de groep bij Manchester United. Lang leek de toekomst van de trainer onzeker, maar de clubleiding heeft inmiddels het besef dat er grotere problemen heersen dan de trainerspositie. 'Het is een sportclub. Het moet ambitieus zijn, met een zekere mate van intensiteit, maar met een ondersteunende dimensie omdat je te maken hebt met spelers die relatief jong zijn. Zo’n omgeving is er de laatste tijd niet geweest. Je kunt niet alsmaar meer blijven vragen van voetballers.'

Zet nu in op de EK-wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Win 50 of 100 keer je inzet als Nederland scoort tegen Frankrijk! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.