[Update] Ten Rouwelaar kan lokroep niet weerstaan en vertrekt naar Manchester United'

door Bart Veenstra 965

Bron Voetbal International

[Update] Ten Rouwelaar kan lokroep niet weerstaan en vertrekt naar Manchester United'

door Bart Veenstra 965

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Jelle ten Rouwelaar vertrekt na twee maanden dienstverband bij Ajax mogelijk naar Manchester United. Dat meldt Voetbal International-journalist Tim van Duijn donderdagavond. Erik ten Hag wil de 43-jarige Ten Rouwelaar graag toevoegen aan de technische staf van de Engelse grootmacht. Zelf zou de voormalig keeper de overstap naar Engeland wel zien zitten.

Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt in de Ajaxshop!

Eerder op de donderdag maakte Manchester United bekend dat Ten Hag zijn contract tot medio 2026 heeft verlengd. De oud-trainer van Ajax is daarnaast druk bezig met het inrichten en versterken van zijn staf. Zo worden Ruud van Nistelrooij en René Hake mogelijk toegevoegd aan het collectief van Ten Hag. Nu lijkt ook Ten Rouwelaar mogelijk naar Manchester te vertrekken.

Ten Rouwelaar is pas twee maanden in dienst als keeperstrainer van Ajax. Hij volgde in de hoofdstad Anton Scheutjens, die al langere tijd ziek thuis zat, op. Volgens VI ligt de bal nu bij Ajax en Manchester United. De twee clubs moeten tot een akkoord zien te komen over een afkoopsom voor Ten Rouwelaar. De oud-keeper van NAC Breda ligt nog tot de zomer van 2025 vast bij Ajax.

Ramaj erg te spreken over Ten Rouwelaar

Een vertrek van Ten Rouwelaar zou een domper zijn voor hoofdtrainer Francesco Farioli. De Italiaanse oefenmeester, die in het verleden zelf ook keeperstrainer was, hoopte met de geboren Fries een goede leermeester in huis te hebben voor Diant Ramaj. De Duitse sluitpost liet zich onlangs positief uit over Ten Rouwelaar. 'Hij wil veel stress in mijn hoofd opwekken tijdens de trainingen. Dat is een belangrijk onderdeel van de wedstrijd, omdat je als keeper altijd scherp moet zijn. Hij creëert stress tijdens de training zodat ik leer om gefocust te blijven.'

Ten Rouwelaar begon zijn carrière als keeperstrainer in 2016 bij NAC Breda, alvorens hij in 2018 aan de slag ging bij Oranje O20. Na vier seizoenen bij de KNVB vertrok hij in 2020 naar Anderlecht, waar hij samenwerkte met Oranje-doelman Bart Verbruggen. Sinds de zomer van 2022 was Ten Rouwelaar actief bij Burnley. In Engeland werd hij herenigd met trainer Vincent Kompany, met wie hij in België al samenwerkte.

Update - 07.45 uur (5 juli 2024) - 'Ten Rouwelaar voor 100.000 euro naar Manchester United'

Ajax neemt na twee weken al afscheid van keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar. De Telegraaf schrijft vrijdagochtend dat hij voor 100.000 euro naar Manchester United verkast. De clubleiding van Ajax legt hem volgens De Telegraaf 'geen strobreed in de weg' om een dienstverband aan te gaan bij Manchester United. Daar kan hij het drievoudige van zijn salaris bij Ajax verdienen.

Volgens De Telegraaf had Ten Rouwelaar het naar zijn zin bij Ajax en maakte hij 'een goede en gedreven indruk'. 'De lokroep uit Engeland, waar hij eerder actief was voor Burnley, kon hij evenwel niet weerstaan.'

Ajax stemde onder het motto 'graag of niet' in met het vertrek van Ten Rouwelaar. Met Erik Heijblok en Stefan Postma heeft Ajax twee keeperstrainers die hem 'moeiteloos' kunnen vervangen. Ajax gaat in alle rust op zoek naar een derde keeperstrainer, aldus de krant.

Zet nu in op de EK-wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.