'Ajax heeft interesse in verdediger Cédric, ook clubs uit Frankrijk en Griekenland worden genoemd'

door Jon van Dam 124

'Ajax heeft interesse in verdediger Cédric, ook clubs uit Frankrijk en Griekenland worden genoemd'

door Jon van Dam 124

Laatst geüpdatet

Ajax is één van de clubs die geïnteresseerd is in de diensten van verdediger Cédric Soares, zo weet de doorgaans goed ingevoerde journalist Ben Jacobs donderdag te melden op X. De transfervrije Portugese back (32), die afgelopen seizoen uitkwam voor Arsenal, kan zowel als linksback als rechtsback uit de voeten.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Soares, die zijn voornaam Cédric op zijn shirt draagt, is voor Ajax mogelijk een uitkomst op meerdere aspecten. De Amsterdammers zoeken naar versterking op de backposities en Cédric lijkt met zijn multifunctionaliteit goed in dat plaatje te passen. In zijn carrière speelde hij namelijk vaak als linksback en rechtsback. Omdat de routinier de afgelopen seizoenen weinig aan spelen toekwam in Londen, werd zijn contract niet verlengd en mocht hij op zoek gaan naar een andere club.

Ook zou Ajax met Cédric een ervaren kracht aantrekken. De Portugees speelde jarenlang in de sterke competities van Portugal, Engeland en Italië. Ook voor zijn land kwam Cédric vele malen in actie. Hij deed mee met een aantal eindtoernooien en won in 2016 het EK met Portugal.

Ajax kent concurrentie in strijd om Cédric

Ajax is zoals gezegd niet de enige club die de transfervrije Cédric graag aan de selectie zou willen toevoegen. Jacobs geeft aan dat de Franse ploegen OGC Nice en Stade Rennes geïnteresseerd zijn in de mandekker. Vanuit Griekenland is er interesse namens Conference League-winnaar Olympiacos, terwijl ook clubs uit Turkije en Saudi-Arabië geïnformeerd hebben naar de verdediger.

Cédric - die werd geboren in het Duitse Singen en daardoor ook over de Duitse nationaliteit beschikt - werd opgeleid bij Sporting CP. Na een uitleenbeurt bij Academica speelde hij drie seizoenen in de hoofdmacht van de groen-witten. In 2015 vertrok de speler naar Southampton, waar hij uiteindelijk vijf jaar onder contract zou staan. In het seizoen 2018/19 kwam hij nog viermaal op huurbasis in actie voor Internazionale.

In de winterstop van het seizoen 2019/20 werd Cédric verhuurd aan Arsenal, dat hem een half jaar later definitief overnam van Southampton. Voor The Gunners speelde hij zijn meeste competitieduels (21) in het seizoen 2021/22. Ook in dienst van Arsenal werd hij één jaar later verhuurd: namelijk aan stadgenoot Fulham. In het afgelopen speelde Cédric slechts zes duels voor de runner-up van de Premier League.

Zet nu in op de EK-wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.