Ajax bevestigt: Sánchez verlaat de club definitief en tekent bij Cruz Azul

door Jon van Dam 140

Bron Ajax.nl

Ajax bevestigt: Sánchez verlaat de club definitief en tekent bij Cruz Azul

door Jon van Dam 140

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax heeft het vertrek van Jorge Sánchez via de officiële kanalen wereldkundig gemaakt. De 26-jarige rechtsback werd tijdens het afgelopen seizoen al verhuurd aan FC Porto, maar verlaat de Amsterdammers nu definitief. De Mexicaans international keert terug naar zijn geboorteland en zal komen te spelen voor Cruz Azul. Ajax ontvangt naar verluidt zo'n drie miljoen euro voor de verdediger.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

In mei wist transferjournalist Fabrizio Romano al te melden dat Sánchez dichtbij een overstap naar Cruz Azul was. Twee maanden later is de transfer een feit en komt er een eind aan het dienstverband van de rechtsback bij Ajax.

Ajax versterkte zich aan het begin van het seizoen 2022/23 met Sánchez, die destijds voor een bedrag van vijf miljoen euro overkwam van Club América. In Amsterdam werd de Mexicaan herenigd met zijn goede vriend en landgenoot Edson Álvarez. Bij Ajax lukte het hem niet om een vaste waarde te worden in het eerste elftal. Zowel onder Alfred Schreuder als John Heitinga was de verdediger niet onomstreden.

Doordat Sánchez bij Ajax niet volledig uit de verf kwam, werd besloten om hem tijdens het seizoen 2023/24 te verhuren aan FC Porto. Bij de Portugese topclub, waar ook mede-Ajax-huurling Francisco Conceição actief was, speelde hij 23 officiële duels. Omdat de rechtsback daarna uit de selectie werd gezet, hoefde FC Porto niet de koopoptie van vier miljoen euro te lichten. Deze optie was opgenomen in het contract en zou ingaan bij een bepaald aantal gespeelde duels.

Sánchez zijn cijfers voor Ajax

Al vrij snel na zijn komst maakte Sánchez tijdens het gewonnen Eredivisie-duel (0-2) bij FC Utrecht zijn debuut. In totaal kwam hij tot 26 officiële duels voor de hoofdmacht van Ajax. Daarin scoorde hij drie doelpunten en bracht hij eveneens driemaal een teamgenoot in stelling.

Onlangs was Sánchez als basisspeler actief met Mexico op de Copa América, al verging het de verdediger en zijn land nog niet van een leien dakje. Nadat de openingswedstrijd tegen Jamaica nog werd gewonnen, werd er verloren van Venezuela en gelijkgespeeld tegen Ecuador. Deze resultaten bleken niet genoeg voor Mexico en daardoor kwam het niet verder dan de groepsfase.

Zet nu in op de EK-wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.