'Sánchez kan rekenen op interesse van meerdere clubs uit Mexico en Brazilië'

door Jari Perridon 33

Bron Record

'Sánchez kan rekenen op interesse van meerdere clubs uit Mexico en Brazilië'

door Jari Perridon 33

Bron Record

Laatst geüpdatet

Jorge Sánchez lijkt te kunnen rekenen op interesse van meerdere clubs uit Mexico en Brazilië, zo schrijft het Mexicaanse medium Record. De rechtsachter lijkt een duidelijke voorkeur te hebben voor een transfer naar Cruz Azul. Deze overstap lijkt ook al in kannen en kruiken.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Het lijkt er op dat de Mexicaanse rechtsachter al een voorakkoord heeft gesloten met Cruz Azul. De Mexicaans international is met zijn land actief op de Copa América. Zodra Mexico is uitgeschakeld of het toernooi gewonnen heeft, zullen de medische keuring en de contractuele handelingen beginnen, zo klinkt het.

Volgens de informatie die Record tot de beschikking heeft, zijn er ook andere Mexicaanse ploegen die geïnteresseerd zijn in de diensten van de rechtsback. Zo zouden Monterrey, Tigres en Chivas hun interesse in Sánchez kenbaar hebben gemaakt. Het medium laat ook weten dat de transferwens van de Mexicaan duidelijk is. 'Het is zijn wens om het shirt van Cruz Azul te dragen', klinkt het. Volgens het medium zou ook het Braziliaanse Botafogo in de markt zijn voor Sánchez.

Sánchez bij Ajax

Sánchez maakte in de zomer van 2022 de overstap naar Amsterdam. Ajax nam de rechtsback over van het Mexicaanse Club America. Daarbij was een bedrag van om en nabij vijf miljoen euro gemoeid. De Mexicaanse international kwam 26 keer in actie voor de Amsterdammers. Hierin was hij goed voor drie goals en drie assists.

Na een jaar in Amsterdamse dienst vertrok de rechtsback op huurbasis naar FC Porto. De Portugezen hadden in de huurdeal een optie tot koop bedongen. De club kon hem voor een bedrag van ongeveer vier miljoen euro overnemen van Ajax. De koopoptie zou automatisch gelicht worden bij een bepaald aantal optredens van de Mexicaanse vleugelverdediger in Portugese dienst. De Mexicaan werd in april uit de selectie gezet en kon zodoende niet meer tot dat aantal wedstrijden komen voor FC Porto. Nu lijkt Ajax ongeveer drie miljoen euro te vangen voor Sánchez, die voor een terugkeer naar zijn geboorteland staat.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Wil jij aanspraak maken op een EK-welkomstbonus tot wel 100 euro? Schrijf je nu in! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.