FIFA voert wijziging door in WK speelschema: Senegal - Nederland nu 's middags

door BadembaBarrie 94

Bron OnsOranje

FIFA voert wijziging door in WK speelschema: Senegal - Nederland nu 's middags

door BadembaBarrie 94

Bron OnsOranje

Laatst geüpdatet

Het Nederlands elftal start het WK in Qatar zes uur later dan oorspronkelijk gepland. De FIFA heeft het speelschema gewijzigd en de wedstrijden en aanvangstijden van de eerste speeldag omgegooid, zo valt te lezen op de site van OnsOranje. De nieuwe aanvangstijd van Senegal - Nederland is op maandag 21 november om 17.00 uur, Nederlandse tijd.

Qatar - Ecuador, de wedstrijd tussen de overige twee landen in de groep van Oranje, is nu verplaatst naar zondag 20 november om 17.00 uur Nederlandse tijd. De wijziging heeft alles te maken met de openingsceremonie van het WK. Die staat gepland rond het eerste duel van Qatar en gaat gepaard met een vuurwerkshow. De organisatie wil die niet overdag houden, waardoor Qatar - Ecuador in eerste instantie dus een paar uur na Senegal - Nederland zou plaatsvinden. Daar is nu dus verandering in gekomen.

Bondscoach Louis van Gaal reageert met gemengde gevoelens op deze wijzigingen. 'Het is opmerklijk dat er zo kort voor het toernooi nog aan het wedstrijdschema gesleuteld wordt. Voor ons is het gunstig dat het op het nieuwe tijdstip minder warm zal zijn in het stadion, omdat de zon dan al onder is. Maar de keerzijde van de medaille - en dat vind ik zwaar wegen - is dat onze groepsgenoten Ecuador en Qatar een dag langer rust hebben in aanloop naar de tweede groepswedstrijd.'

Wedstrijdschema Nederland, WK 2022:

Maandag 21 november, 17.00 uur: Senegal - Nederland

Vrijdag 25 november, 17.00 uur: Nederland - Ecuador

Dinsdag 29 november, 16.00 uur:
Nederland - Qatar

Bestel het nieuwe Ajax-uittenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.