FIFA volgt UEFA: Van Gaal mag 26 spelers meenemen naar WK

door BadembaBarrie 39

Bron FIFA

FIFA volgt UEFA: Van Gaal mag 26 spelers meenemen naar WK

door BadembaBarrie 39

Bron FIFA

Laatst geüpdatet

De FIFA gaat een selectieupgrade toestaan op het komende WK voetbal. In Qatar mogen de deelnemende teams 26 in plaats van de gebruikelijke 23 spelers inschrijven. Dat maakt de wereld voetbalbond donderdag bekend.

De beslissing van de FIFA is niet uniek. Tijdens het afgelopen EK was die regel namelijk ook al van kracht. Omdat dat een Europees toernooi was kon de UEFA dat besluit alleen nemen. Wat betreft het WK was de beslissing echter aan de FIFA. Die heeft nu dus besloten om het voorbeeld van de Europese voetbalbond te volgen.

De regel houdt in dat bondscoach Louis van Gaal aankomende november 26 spelers in zijn selectie op mag nemen, waarvan drie keepers. Tijdens de wedstrijd mogen er vijftien spelers op de bank zitten. Dat is wel een verschil ten opzichte van het afgelopen EK. Destijds mocht de toernooiselectie uit 26 man bestaan, maar de wedstrijdselectie slechts uit 23. Zodoende was de destijdse bondscoach Frank de Boer gedwongen om per wedstrijd drie spelers op de tribune te plaatsen.

Intensief programma

Omdat het WK ditmaal niet aan het eind, maar midden in het seizoen wordt gehouden gaat er een intensief programma aan vooraf. Zo worden de volledige Europese groepsfases voor de start van het toernooi afgewerkt en staat de laatste van veertien Eredivisiespeelrondes voor het WK in het weekend van 11, 12 en 13 november op het programma. Dat is ruim een week voor Nederland het wereldkampioenschap opent tegen Senegal.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties