Oranje stijgt twee plekken op de FIFA-wereldranglijst

door Bas Velzel 11

Bron FIFA

Oranje stijgt twee plekken op de FIFA-wereldranglijst

door Bas Velzel 11

Bron FIFA

Laatst geüpdatet

Nederland is na de goede reeks in de Nations League twee plekken gestegen op de ranglijst van wereldbond FIFA. Het Nederlands elftal staat daardoor nu op de achtste plaats op de wereldranglijst.

Het team van bondscoach Louis van Gaal kroop dankzij drie overwinningen (twee keer op Wales en een keer België, red.) en een gelijkspel tegen Polen over Mexico en Portugal heen. Nederland heeft nu 1679,41 punten en dat is 0,76 punt meer dan de Portugezen. Italië, dat overigens een plaats zakte, staat boven Oranje op plek zeven. Het gat tussen de twee landen is nog wel vrij groot: 35,45.

Álvarez en Antony

Het Mexico van Edson Álvarez heeft de top tien van de ranglijst van de FIFA verlaten. Het land van Álvarez zakte maar liefst drie plaatsen, naar plek nummer twaalf. Mexico speelde net als Nederland vier interlands, maar wist daarbij maar één keer als winnaar uit de bus te komen.

De wereldranglijst wordt nog steeds aangevoerd door Brazilië. De selectie waar Antony hoopt deel van uit te kunnen maken tijdens het WK had twee interlands op het programma staan en won beide duels. België, dat met 4-1 verloor van Oranje, staat vooralsnog op de tweede plaats.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties