Europa League-loting: Liverpool treft Atalanta en een Italiaans onderonsje

door Jari Perridon 1

Bron AS

Europa League-loting: Liverpool treft Atalanta en een Italiaans onderonsje

door Jari Perridon 1

Bron AS

De loting voor de kwartfinales van de Europa League is bekend en er zijn een aantal interessante affiches uit de loting gekomen. Zo treft Liverpool Atalanta in de kwartfinale en spelen AC Milan en AS Roma tegen elkaar voor een plek bij de laatste vier.

AS Roma was vorig jaar finalist van de Europa League, maar verloor destijds met penalty's van Sevilla. Zij zullen gebrand zijn om de finale wederom te halen. Nu treffen ze een van hun rivalen, AC Milan in de kwartfinale van de Europa League. In de Serie A trok AC Milan dit seizoen twee keer aan het langste eind. In Rome wonnen de Milanezen met 1-2 en in San Siro eindigde het duel in 3-1.

Liverpool en Atalanta treffen elkaar weer na drie en een half jaar

Liverpool werd tijdens de loting gekoppeld aan Atalanta. De twee ploegen troffen elkaar in 2020 in de groepsfase van de Champions League, Ajax was toen ook onderdeel van deze poule. Liverpool wist destijds de uitwedstrijd gemakkelijk te winnen met 0-5, terwijl de wedstrijd op Anfield eindigde in een 0-2 overwinning voor Atalanta.

De andere kwartfinales zijn Bayer Leverkusen tegen West Ham United en SL Benfica tegen Olympique Marseille, tegenstander van Ajax in de groepsfase van de Europa League eerder dit seizoen. De winnaar van het tweeluik tussen Bayer Leverkussen en West Ham United zal in de halve finale spelen tegen de winnaar van AC Milan - AS Roma. Zodoende treft de winnaar van het duel tussen SL Benfica en Olympique Marseille de winnaar van de wedstrijd Liverpool - Atalanta.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.