'ESPN wil extra overleg met Eredivisie CV over eerder gegarandeerde bod van 1,7 miljard euro'

door NielsOpdam 53

Bron De Telegraaf

'ESPN wil extra overleg met Eredivisie CV over eerder gegarandeerde bod van 1,7 miljard euro'

door NielsOpdam 53

Bron De Telegraaf

ESPN heeft twijfels bij de eigen televisiedeal met de Eredivisie-clubs, zo schrijft De Telegraaf. ESPN deed aanvankelijk een gegarandeerd bod van zo'n 1,7 miljard euro voor tien jaar voor de televisierechten van de Nederlandse voetbalcompetitie.

Volgens het medium wil ESPN, dat onderdeel van de Disney Groep is, extra overleg voeren met de Eredivisie CV over dat eerder gegarandeerde bod. 'De Amerikanen vinden het totale financiële risico te hoog en willen de afgesproken winstdeling van 80% voor ECV/KNVB en 20% voor Disney aanpassen', weet De Telegraaf te melden.

Voor de Eredivisie CV is dit een lelijke streep door de rekening. 'Zonder formele goedkeuring vanuit Amerika voor de winstdeling en voor de financiële garantstelling nemen de clubs een groot financieel risico als ze het bod van ESPN accepteren.' Eerder meldde Jan de Jong, directeur van de ECV, dat er sprake was van financiële garanties.

'Kabelaars gaven al wel financiële grantstelling'

Donderdag voert De Jong, in het bijzijn van Robert Eenhoorn (AZ) en Menno Geelen (Ajax), overleg met EMM (Eredivisie Media en Marketing). Tijdens dat gesprek gaat het over het bod van ESPN en het ontbreken van de garanties. 'In een brief aan de clubs heeft De Jong, warm pleitbezorger voor tien jaar extra ESPN, aangegeven dat hij er rekening mee houdt dat de Amerikaanse opstelling consequenties heeft voor het uiteindelijke onderhandelingsresultaat.'

Het consortium van kabelaars - KPN, VodafoneZiggo, T-Mobile en DELTA - wacht gespannen op het resultaat van die gesprekken. 'Zij hebben de Eredivisie-clubs aangeboden jaarlijks 180 miljoen euro te betalen voor een periode van zeven jaar met een optie voor vijf jaar. Met al wel een financiële garantstelling.' De Telegraaf schrijft dat het de bedoeling is dat de clubs op maandag 5 juni besluiten of zij groen licht geven aan de Disney-deal.

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.