Eriksen maakt bij Brentford rentree in voetballerij

door Bart Veenstra 22

Bron Brentford

Eriksen maakt bij Brentford rentree in voetballerij

door Bart Veenstra 22

Bron Brentford

Laatst geüpdatet

Christian Eriksen vervolgt zijn loopbaan bij het Britse Brentford, zo maakt de club bekend via de officiële kanalen. Daarmee keert de Deen terug op de voetbalvelden, nadat hij op het afgelopen EK in elkaar zakte. De middenvelder, die kortstondig zijn conditie op peil hield bij Jong Ajax, was sinds de jaarwisseling clubloos.

Eriksen ondertekent een contract dat hem tot het einde van het lopende seizoen bij Brentford houdt. De Deen werd de voorbije weken al vaker in verbrand gebracht met de Premier League-club en op de zogeheten deadline day is de kogel door de kerk. Bij de promovendus, die na 23 competitiewedstrijden veertiende staat in de competitie, komt Eriksen veel landgenoten tegen. Niet alleen hoofdcoach Thomas Frank is Deens, maar ook ploeggenoten Christian Nørgaard, Mathias Jensen, Mathias Jørgensen, Mads Bech Sørensen, Mads Roerslev, Luka Racic en doelman Jonas Lössl komen uit Denemarken.

De 29-jarige voetballer was sinds de jaarwisseling clubloos, nadat zijn contract bij Internazionale ontbonden werd. Op 12 juni 2021, tijdens het EK-duel tussen Denemarken en Finland, zakte de oud-Ajacied in elkaar, waarna hij geen minuut meer heeft gespeeld. Eriksen kreeg vervolgens een inwendige defibrillator, maar het is verboden om met een dergelijk apparaat te spelen in de Italiaanse Serie A, waardoor zijn avontuur bij Internazionale tot een vroegtijdig einde kwam.

Eriksen hield conditie op peil bij Jong Ajax

Ajax werd geregeld in verband gebracht met Eriksen. Tussen 2010 en 2013 maakte hij op jonge leeftijd al furore in Amsterdam en viel hij op mer onder meer zijn inzicht en techniek. In 163 duels kwam Eriksen tot 32 goals en 65 assists, alvorens hij op 21-jarige leeftijd naar Tottenham Hotspur trok. Eerder deze maand meldde de Deen zich weer op De Toekomst om bij Jong Ajax zijn conditie op peil te houden. Een definitieve transfer volgde niet.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.