Eriksen traint mee met Jong Ajax: 'Het voelt hier als thuiskomen'

door Bart Veenstra 217

Bron Ajax.nl

Eriksen traint mee met Jong Ajax: 'Het voelt hier als thuiskomen'

door Bart Veenstra 217

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Christian Eriksen is erg blij dat hij mee kan trainen met Jong Ajax. De Deense middenvelder houdt zijn conditie op peil bij het elftal van trainer John Heitinga tot hij een andere club heeft gevonden, zo valt te lezen op Ajax.nl.

Eriksen kreeg in december van zijn doktoren groen licht om zijn voetballoopbaan te hervatten. De Deen draagt, nadat hij tijdens het afgelopen EK een hartstilstand had gekregen, een ICD. Met zo'n ICD mag je echter niet in Italië voetballen en daarom gingen Eriksen en Internazionale uit elkaar.

Tot Eriksen een nieuwe club heeft gevonden, traint hij mee met Jong Ajax op Sportpark de Toekomst. 'Ik ben erg blij dat ik hier kan zijn. Bij Ajax ken ik de mensen, voelt het als thuiskomen omdat ik hier zo lang ben geweest', zegt Eriksen.

'Alle faciliteiten zijn hier aanwezig en bij Jong Ajax kan ik op hoog niveau in groepsverband trainen', vervolgt de Deen. 'Dat is voor mij op dit moment de perfecte basis. Ik wil zo snel mogelijk mijn top weer aantikken zodat als ik rondkom met een club, ik daar zo snel mogelijk mijn mannetje kan staan.'

'Eriksen een inspiratiebron voor de jeugd om hogerop te komen'

Heitinga is blij dat Eriksen op dit moment meetraint met Jong Ajax. Hij ziet dat de jonge Ajax-talenten hun ogen uitkijken. 'Als een oud-speler en bovendien zelf opgeleid product van ons in deze situatie bij de club aanklopt dan twijfelen wij niet, uiteraard is hij dan van harte welkom. Het is mooi dat hij met ons mee kan trainen. Christian is een voetballer die voor veel van onze jongens als een voorbeeld geldt, een inspiratiebron voor de jeugd om hogerop te komen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties