Emery zag goed Ajax: 'We hadden niet de controle die we vaak hebben'

door Bart Veenstra 31

Bron De Telegraaf

Emery zag goed Ajax: 'We hadden niet de controle die we vaak hebben'

door Bart Veenstra 31

Bron De Telegraaf

Unai Emery moet toegeven dat zijn Aston Villa geen goede wedstrijd heeft kunnen spelen tegen een beter Ajax. Het heenduel in de achtste finales van de Conference League eindigde in een 0-0 gelijkspel, waardoor beide ploegen volgende week nog alles hebben om voor te spelen.

'We hadden niet de controle die we vaak hebben', wordt de Spaanse trainer van Aston Villa geciteerd door De Telegraaf. 'Maar ik wist al dat we het niet makkelijk zouden krijgen hier. Er hing een geweldige sfeer in het stadion en Ajax heeft nog steeds grote talenten.'

Een verdediging van Ajax bestaande uit Jorrel Hato (18), Ahmetcan Kaplan (21) en Devyne Rensch (21) voorkwamen dat Ollie Watkins - die dit seizoen als zestien keer trefzeker was in de Premier League en alleen Erling Haaland voor zich moet dulden op de topscorerslijst - gevaarlijk werd. 'De jonge verdedigers van Ajax hebben het zeer goed gedaan', zegt Emery dan ook.

Jordan Henderson

De oefenmeester is ook zeer te spreken over Jordan Henderson. 'Hij heeft Ajax ook zeker geholpen. Hij is heel comfortabel aan de bal. Hij wordt steeds sterker en zorgt zo voor rust in zijn team. Hij helpt de jonge spelers van Ajax. Ik zie Ajax snel weer op een hoger niveau spelen. Maar wij kennen dit Ajax nu ook veel beter. We moeten volgende week meer laten zien dan in deze wedstrijd. Dat kunnen we ook. Wij zijn voor velen de favoriet, maar zullen op onze hoede moeten zijn voor een grote verrassing.'

Het duel tussen Ajax en Aston Villa eindigde in 0-0 en zodoende heeft de Amsterdamse ploeg volgende week in Birmingham nog alle kansen om zich te plaatsen voor de kwartfinale. De return vindt plaats op donderdag 14 maart en wordt gespeeld op Villa Park in Birmingham.

Scoor nu vijftien procent extra korting op sale-artikelen in de Ajax Shop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.