Van 't Schip zag Kaplan uitblinken: 'Brengt een echte winnaarsmentaliteit met zich mee'

door Jari Perridon 137

Bron Veronica

Van 't Schip zag Kaplan uitblinken: 'Brengt een echte winnaarsmentaliteit met zich mee'

door Jari Perridon 137

Bron Veronica

Laatst geüpdatet

John van 't Schip merkte dat Aston Villa veel balbezit van Ajax toeliet in de Johan Cruijff ArenA. De oefenmeester zag een volwassen Ajax voor de dag komen en lijkt tevreden te zijn met de 0-0 eindstand. Van 't Schip zag Ahmetcan Kaplan uitblinken in de achterhoede bij Ajax.

Van 't Schip was niet verrast door het feit dat Aston Villa de Amsterdammers veel aan de bal liet. 'Dat is ook een beetje hun spel. Ze houden er ook van om een beetje in te zakken om dan van de snelheid gebruik te maken die ze voorin hebben', begint hij voor de camera van Veronica. 'Daarnaast kunnen ze goed voetbal op de helft van de tegenstander spelen, dat deden ze ook. Ze namen in de opbouw alle tijd. Als je dan te vroeg gaat druk zetten wordt het veld te groot. Ik wil daarvoor een groot compliment geven aan de jongens, dat hebben ze fantastisch gedaan.'

Van 't Schip is niet al te kritisch op de gemiste kansen van Brian Brobbey en Kenneth Taylor. 'Je weet dat je kansen krijgt. Niet zoveel als in de Nederlandse competitie, want je speelt tegen een hele goede ploeg', aldus de oefenmeester, die zag dat Brobbey een beetje uit balans werd gehaald bij de een-op-een kans.

Lovende woorden voor Kaplan

Aan de kant van Ajax blonk Kaplan uit met zijn goede spel. Dit bleef niet onopgemerkt door Van 't Schip. 'Dit is wat je vanuit Ajax graag wil zien, dat je van achteruit kan opbouwen. Dat kan hij, hij blijft rustig en stelt uit. Daarnaast is hij verdedigend sterk, zowel in de lucht als in de een-tegen-een. Een paar keer gooide hij zich ervoor. Dat is prachtig, hij brengt een echte winnaarsmentaliteit met zich mee. Ik ben blij voor hem dat hij na zo een moeilijke periode weer aan het voetballen is.' De trainer ziet Kaplan niet snel uit de basis verdwijnen. 'Als je zo blijft spelen zou dat heel raar zijn.'

Scoor nu vijftien procent extra korting op sale-artikelen in de Ajax Shop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.