Ebecilio stopt als profvoetballer

door Roemer Smid 93

Bron ESPN

Ebecilio stopt als profvoetballer

door Roemer Smid 93

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Lorenzo Ebecilio is op 31-jarige leeftijd gestopt als profvoetballer, zo laat hij weten in de podcast 'Fresia & Milan parkeren de bus' van ESPN. Nadat FC Emmen, waar hij in de voorbereiding meedeed, hem geen contractaanbieding deed, hing de oud-Ajacied zijn schoenen aan de wilgen.

Het leek erop dat Ebecilio een contract zou gaan tekenen bij Emmen, want de aanvaller werd topscorer van de ploeg in de voorbereiding. Uiteindelijk werd er geen contractaanbieding gedaan en dit kwam als een verrassing voor Ebecilio. 'Ik sprak met de jongens, en die zeiden ook dat het (een contractaanbieding) wel goed zou komen. En dat gevoel had ik ook.' Maar Ebecilio is ook realistisch: 'Ik kwam van de tweede divisie in Cyprus. Dat was twee keer trainen in de week en dan even je wedstrijdje spelen. En ik ging bij Emmen weer naar twee keer trainen per dag, dat gaat je niet in de koude kleren zitten.'

Ebecilio en Emmen kwamen er niet uit en dat was voor Ebecilio de druppel. 'Je gaat nadenken, wat heb ik de afgelopen drie jaar nou gedaan? Voor mijn gevoel heb ik echt stil gestaan. Het was er niet meer.' Van 2020-2023 speelde Ebecilio bij Júbilo Iwata (Japan), Liopetriou (Cyprus), Makedonikos (Griekenland), DHSC Utrecht en Always Forward (Hoorn). Na zijn tijd bij Ajax speelde de in Hoorn geboren voetballer ook bij grotere teams zoals APOEL Nicosia (Cyprus), Anzji Machatsjkala (Rusland) en Rode Ster Belgrado (Servië).

Periode bij Ajax

Ebecilio debuteerde op 12 december 2010 tegen Vitesse. Zijn eerste goal scoorde hij op 3 maart 2011 in de halve finale van de beker tegen RKC, drie dagen later scoorde hij tegen AZ voor het eerst in de Eredivisie. In het seizoen 2010/2011 werd Ebecilio landskampioen met Ajax. Zijn tweede seizoen in de hoofdmacht verliep minder goed, Ebecilio kwam minder aan spelen toe. Op 4 maart 2011 speelde de vleugelspeler met Ajax tegen Roda JC. Ebecilio verspeelde in de eerste helft de bal waarna Roda scoorde. Hij werd door zijn eigen publiek uitgefloten. In de tweede helft nam hij revanche. Hij scoorde een hattrick. Drie keer met links, terwijl hij rechtsbenig is. Ajax werd weer kampioen. Ebecilio verkaste begin 2013 naar de Oekraïense club Metaloerh Donetsk.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.