Ebecilio traint mee bij FC Emmen: ‘Ik heb nog steeds veel pit in me’

door Bas Velzel 73

Bron Dagblad van het Noorden

Ebecilio traint mee bij FC Emmen: ‘Ik heb nog steeds veel pit in me’

door Bas Velzel 73

Bron Dagblad van het Noorden

Laatst geüpdatet

Lorenzo Ebecilio is terug op de Nederlandse velden. De 30-jarige oud-Ajacied traint voorlopig mee bij de promovendus FC Emmen. Ebecilio hoopt een contract te kunnen bemachtigen bij de Drentse club. Vrijdagavond speelde hij zijn eerste minuten voor FC Emmen.

Ebecilio vroeg zelf aan trainer Dick Lukkien of hij op proef mocht komen. ‘Ik heb hem eerst maar eens even gegoogeld toen. Even gekeken waar hij nu echt allemaal gevoetbald heeft’, aldus Lukkien na afloop van de oefenwedstrijd tegen DZOH tegenover het Dagblad van het Noorden. ‘Ik was hem een beetje uit het oog verloren toen hij naar Oekraïne ging. Dertig wedstrijden Champions League, zag ik. Nou, dan kunnen we het altijd proberen. Zo staan we erin. Hij moet nog wat fitter worden, dat is duidelijk, al is hij redelijk fit.’

Ebecilio trok door Europa

Ebecilio vertrok in 2013 bij Ajax en speelde daarna bij acht verschillende clubs. Zo speelde hij onder meer voor Metallurg Donetsk uit Oekraïne, FC Qabala in Azerbeidzjan, het Russische Morovia Saransk, APOEL Nicosia en Rode Ster Belgrado. Ook stond hij een seizoen onder contract bij het Japanse Júbilo Iwata. Zijn laatste club was het Cypriotische Achyronas Liopetri. Sinds deze zomer zit hij zonder club.

Vrijdagavond mocht Ebecilio een half uur spelen met FC Emmen tegen de amateurs van DZOH. ‘Ik voelde wel chemie met het team. Ik moet natuurlijk nog wat fitter worden, dat is de eerste prioriteit’, liet de oud-Ajacied na afloop weten. ‘ik heb nog steeds veel pit in me en denk echt dat ik bij Emmen wel iets kan betekenen. Nee, ik had tien jaar geleden ook niet gedacht hier ooit te zullen spelen. Maar soms lopen zaken zo.’

Het seizoen van Ajax moet nog 'echt' beginnen, maar op zaterdag 25 juni is er genoeg voetbal! Bekijk nu de beste wedtips!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.