Duitse media: 'Mislintat keert terug bij Borussia Dortmund'

door Jip Jesse 243

Bron Duitse media

Duitse media: 'Mislintat keert terug bij Borussia Dortmund'

door Jip Jesse 243

Bron Duitse media

Laatst geüpdatet

Sven Mislintat gaat bij Borussia Dortmund terugkeren als directeur. Verschillende Duitse media melden maandag dat de voormalige directeur voetbalzaken van Ajax deze week een contract gaat tekenen bij de Duitse topclub.

Mislintat was al langer in gesprek met Dortmund over een technische functie. Nu lijkt de terugkeer van de Duitse directeur een feit. Volgens verschillende Duitse media zal de Duitser bij de huidige nummer vier van de Bundesliga de functie van sportief of technisch directeur gaan bekleden.

Op dit moment is Hans-Joachim Watzke de algemeen directeur van Borussia Dortmund. Hij vertrekt in het najaar van 2025, maar wil zijn opvolger al voor de start van het seizoen 2024/25 gepresenteerd hebben. Dat lijkt middels de aanstelling van Mislintat te gaan gebeuren.

Dortmund kent Mislintat

Mislintat werkte eerder van 1998 tot 2017 bij Borussia Dortmund. Daar vervulde hij bij Dortmund een rol als scout, vervolgens als hoofdscout en technisch directeur. Daarna was hij in technische functies werkzaam bij Arsenal, VfB Stuttgart en Ajax. Bij de clubs uit Londen en Amsterdam was het dienstverband van Mislintat onsuccesvol. Bij Ajax werd de Duitser na vier maanden ontslagen. Niet lang daarna scheidden de wegen van de door Mislintat aangestelde Maurice Steijn en Ajax ook.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.