Dest heeft laatste wedstrijd voor AC Milan gespeeld: 'Afgezakt in pikorde'

door Brent Tomassen 90

Bron Voetbal International

Dest heeft laatste wedstrijd voor AC Milan gespeeld: 'Afgezakt in pikorde'

door Brent Tomassen 90

Bron Voetbal International

Sergiño Dest komt dit seizoen definitief niet meer in actie voor AC Milan, zo laat zijn trainer weten. De oud-verdediger van Ajax kent een zwaar jaar in Italië, mede door veel blessures. Dit seizoen is de rechts- annex linksback door FC Barcelona verhuurd aan de nummer vier van de Serie A. In Spanje heeft Dest nog een contract tot medio 2025.

'Hij is een speler met belangrijke eigenschappen, maar heeft moeite gehad om zich aan te passen aan ons systeem. Hij is daarom afgezakt in de pikorde', zo vertelt trainer Stefano Pioli, geciteerd door Voetbal International, in aanloop naar de wedstrijd van AC Milan tegen Hellas Verona.

Mede door blessures speelde Dest slechts acht wedstrijden in de Serie A voor de Milanezen. Volgens Pioli is dit deels de reden waarom de rechtsback ook tegen Hellas Verona niet in actie zal komen. 'Hij is niet beschikbaar, omdat hij niet fit is.'

Dest doorliep de jeugdopleiding van Ajax en speelde in totaal 38 wedstrijden in Ajax 1. Hij debuteerde op 27 juli 2019 in de met 2-0 gewonnen wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. In de wedstrijd om de TOTO KNVB Beker tegen Telstar (3-4 winst, red.) was de Amerikaans international tweemaal trefzeker.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.