De Zerbi 'heel blij': 'Of dit het beste resultaat in historie Brighton is? Ja, wat denk jij?'

door Bart Veenstra 48

Bron Voetbal International, Het Parool

De Zerbi 'heel blij': 'Of dit het beste resultaat in historie Brighton is? Ja, wat denk jij?'

door Bart Veenstra 48

Bron Voetbal International, Het Parool

Roberto De Zerbi is trots op de zege van 'zijn' Brighton & Hove Albion op Ajax. Donderdagavond was de Engelse subtopper met 0-2 te sterk voor Ajax in de Johan Cruijff ArenA. Zodoende heeft Brighton nu uitstekende papieren om de volgende ronde van de Europa League te bereiken.

De Engelse media zijn dan ook lovend over de prestatie van Brighton. Sterker nog: zij spreken na de zege over de grootste zege van Brighton uit de clubhistorie. 'Of dit het beste resultaat in de historie van Brighton is? Ja, wat denk jij? Ik ben heel blij voor onze fans en onze club. Ik denk dat we verdienden te winnen, want we hebben zeventig minuten heel goed gespeeld', zegt De Zerbi, geciteerd door Voetbal International, er zelf over.

Makkelijk ging het niet de hele wedstrijd, zo stelt De Zerbi. 'We hebben ook wel geleden. Zeker bij een paar situaties in de laatste twintig minuten', zegt de Italiaan, die de vraag krijgt of Ajax er weer bovenop komt. 'Ajax is nog steeds een belangrijke club, met een grote historie. Ze zullen terugkeren.'

'Ajax heeft me nooit gevraagd'

Het Parool schreef dat Ajax een type als De Zerbi goed zou kunnen gebruiken. Daar hij zei zelf dit over: ''Ik heb veel respect voor een club met de historie van Ajax, maar ik ben erg trots om voor Brighton te werken. Ik houd van mijn spelers, mijn club en mijn fans. Ik voel me op dit moment erg goed, ik wil niet switchen', aldus De Zerbi, die overigens een jaar of twee, drie geleden - toen hij nog in de marge opereerde - niet werd gepolst door Ajax. 'Ajax heeft me nooit gevraagd', zo wordt de trainer geciteerd.

Ajax verloor het duel met Brighton zoals geschreven met 0-2. De Amsterdammers blijven daardoor steken op twee punten, terwijl Brighton er inmiddels zeven heeft. Koploper in de groep is Olympique Marseille met acht punten. Ajax lijkt met AEK Athene - dat op vier punten staat - te moeten uitvechten wie zich zal plaatsen - dat doet de nummer drie in de groep - voor de Conference League.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.