De Jong terug op trainingsveld Nederlands elftal: 'De volgende stap is gezet'

door Jon van Dam 14

Bron NOS

De Jong terug op trainingsveld Nederlands elftal: 'De volgende stap is gezet'

door Jon van Dam 14

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Frenkie de Jong heeft zondagmiddag meegedaan met de groepstraining van het Nederlands elftal in Zeist, zo meldt de NOS. De oud-Ajacied stond met 25 andere internationals op het veld voor een oefensessie die deels openbaar was. Het openbare deel van de training duurde vijftien minuten, daarna gingen de manschappen van bondscoach Ronald Koeman verder achter gesloten deuren.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

De Jong, die momenteel herstellende is van een enkelblessure, was zaterdag ook al aanwezig bij de volledig besloten training van Oranje. De balvaardige middenvelder doet nog niet volledig mee met alle groepsvormen, maar hoopt wel op deelname aan de eerste EK-wedstrijd van Nederland tegen Polen op 16 juni. 'Maar ik kan het moeilijk beloven', zei de speler van FC Barcelona zelf.

Koeman ging gedurende de persconferentie van zondagmiddag kort in op het herstelproces van De Jong. 'Iedereen op Frenkie na is fit', verklaarde de bondscoach. De oefenmeester had het verder over de rol die de middenvelder bij de groepstraining vooralsnog vervult. 'We hebben hem puur gebruikt als neutrale man bij positiespel en partijspel om hem uit de duels te halen, maar hem wel onderdeel van de groep te maken. De volgende stap is gezet, maar het is nog niet de stap om ook weer wedstrijden te spelen.'

Spitsenduo Brobbey-Weghorst

In navolging van het nieuws dat Ajax interesse toont in de diensten Wout Weghorst, krijgt Koeman de vraag of hij de lange spits bij de Amsterdammers vindt passen. 'Ik hoef daar niet op te antwoorden. Het is aan de clubs wie ze willen halen', houdt de bondscoach het kort. Een basiself met huidig Ajax-spits Brian Brobbey en Weghorst samen ziet Koeman vooralsnog ook niet gebeuren. 'Op dit moment niet. Misschien in een situatie waarin je moet of achterstaat dat dat een mogelijkheid is. Maar wij spelen met één nummer negen.'

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Wil jij aanspraak maken op een EK-welkomstbonus tot wel 100 euro? Schrijf je nu in! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.