'Ajax heeft interesse in Oranje-spits Weghorst, spits ziet transfer zitten'

door Bart Veenstra 1363

Bron Algemeen Dagblad

'Ajax heeft interesse in Oranje-spits Weghorst, spits ziet transfer zitten'

door Bart Veenstra 1363

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Ajax overweegt volgens het Algemeen Dagblad Wout Weghorst voor de neus van FC Twente weg te kapen. De spits wordt door de Amsterdamse club als optie gezien om een eventueel vertrek van Chuba Akpom op te vangen. Volgens Voetbal International ziet Weghorst een transfer naar Ajax zitten.

Het Algemeen Dagblad meldt vrijdagmiddag dat Weghorst op het lijstje van potentiële versterkingen - dat de nieuwe clubleiding de voorbije maanden heeft samengesteld - prijkt. De krant weet wel dat voor een overstap naar Ajax van Weghorst het nodige moet gebeuren. 'Zo behoort supersub Akpom tot één van de spelers die Ajax sterk overweegt te verkopen om geld te genereren en vervolgens zelf de markt op te kunnen', schrijft de krant.

De Telegraaf voegt er nog aan toe dat Ajax al heeft gesproken met Weghorst en diens zaakwaarnemer Simon Cziommer. De krant weet een deal met Weghorst gecompliceerd is. Weghorst zit namelijk in de wachtkamer, omdat Ajax Chuba Akpom onder geen beding voor 1 augustus wil laten gaan. Volgens De Telegraaf verlangt Ajax na die datum een transfersom van 20 tot 25 miljoen euro voor Akpom..

'Die dag staat de return van de tweede voorronde van de Europa League op het programma en de Engelsman is onmisbaar. Haalt het Nederlands elftal de kwartfinale van het EK, dan komen Brobbey en Weghorst op 5 of 6 juli nog in actie en dan zijn zij – vanwege de twee of drie weken vakantie die zij moeten hebben – in Europees verband niet beschikbaar voor Ajax. Om nog maar te zwijgen over een halve finaleplaats (9 of 10 juli) of finaleplaats voor Oranje (14 juli).'

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Ajax ziet daarnaast in Brian Brobbey de onomstreden eerste spits. Een verkoop wordt alleen overwogen bij een niet te weigeren bod. Weghorst zal bij Ajax dan ook - in eerste instantie - genoegen moeten nemen met een plek op de bank. De spits liet na afloop van het oefenduel met Canada nog weten te balen van zijn plek op de bank bij het Nederlands elftal tijdens het komende EK. Er bestaat volgens De Telegraaf echter ook een mogelijkheid dat Brobbey en Weghorst samen gaan spelen bij Ajax.

Ajax wil meer Nederlandse spelers in de selectie

Hoewel Weghorst niet geldt als een typische Ajax-spits, wordt hij door de Amsterdamse clubleiding om diverse redenen als 'zeer interessant' beschouwd. Zo wil Ajax de selectie van meer Nederlandse spelers gaan voorzien. Daarnaast kijkt de directie van Ajax naar routiniers die de jonge Ajax-groep zowel op het veld als in de kleedkamer op sleeptouw kunnen nemen.

'Aan dat profiel voldoet de Tukker, van wie bekend is dat hij graag nog eens voor FC Twente wil uitkomen', schrijft het Algemeen Dagblad tot slot. 'Die liefde is wederzijds, aangezien in de Grolsch Veste al maanden werk wordt gemaakt van diens komst. Tot een akkoord leidde dat echter nog niet.'

Weghorst speelde het afgelopen seizoen op huurbasis voor het Duitse TSG Hoffenheim. De spits is nog altijd eigendom van Burnley. Bij de Engelse club, die degradeerde uit de Premier League, heeft hij nog een contract tot medio 2025. Volgens het Algemeen Dagblad is hij transfervrij. Voetbal International schrijft dat hij transfervrij lijkt, of in ieder geval voor een schappelijke prijs op te halen is bij Burnley. De Telegraaf noemt een bedrag van vijf miljoen euro.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Wil jij aanspraak maken op een EK-welkomstbonus tot wel 100 euro? Schrijf je nu in! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.