De Condé wilde Godts niet laten gaan: 'Ajax is een grote en prestigieuze club, wat het moeilijk maakte'

door Jari Perridon 6

Bron MIDMID

De Condé wilde Godts niet laten gaan: 'Ajax is een grote en prestigieuze club, wat het moeilijk maakte'

door Jari Perridon 6

Bron MIDMID

Dimitri de Condé, Head of Football bij KRC Genk, erkent dat het een fout was om Mika Godts naar Ajax te laten vertrekken. Bij de Belgische club loopt veel talent rond, maar de laatste jaren moest de club vaak afscheid nemen van grote talenten.

'Wat ik - of wij - fout hebben gedaan, is dat Mika in zijn laatste contractjaar zat', vertelt hij bij de MIDMID podcast. 'Toen kwam Ajax met een aantrekkelijk aanbod. Ajax is een grote en prestigieuze club, wat het moeilijk maakte.' Genk heeft geleerd van deze fout en hoopt dit soort gevallen in de toekomst te voorkomen. Volgens De Condé moet de club ervoor zorgen dat spelers die in hun laatste contractjaar zitten niet meer worden opgenomen bij het eerste elftal.

Ajax bleek een goede stap

'We hadden gehoopt hem richting een contractverlenging te duwen, maar we waren daar te laat mee', gaf De Condé toe. Ondanks het feit dat Godts vertrok, bleek Ajax een goede keuze voor het Belgische talent. Bij Jong Ajax is hij een vaste basisklant en hij maakt geregeld minuten in de hoofdmacht van Ajax.

In december liep het jonge talent helaas een blessure op aan zijn dijbeen. Deze blessure houdt hem al twee maanden aan de kant, maar sinds kort traint hij weer mee met de groep. De naderende rentree van Godts is goed nieuws voor Ajax, aangezien de ploeg veel problemen heeft op de vleugels door blessureleed.

Registreer je bij Bezwaarmaker.nl en maak gratis bezwaar tegen je WOZ-waarde!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.