'Conceição lijkt alweer te mogen vertrekken bij Porto na ontslag van vader Sergio'

door Brent Tomassen 115

Bron Record

'Conceição lijkt alweer te mogen vertrekken bij Porto na ontslag van vader Sergio'

door Brent Tomassen 115

Bron Record

Laatst geüpdatet

Francisco Conceição lijkt zich na zijn definitieve overstap naar FC Porto alweer op te kunnen maken voor een nieuwe transfer, zo weet het Portugese Record. De buitenspeler zag zijn vader Sergio Conceição recentelijk op straat worden gezet door de nieuwe voorzitter van de Portugese topclub, André Villas-Boas, en nu blijkt ook de toekomst van Francisco bij FC Porto niet zeker.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Door het ontslag van vader Sergio is er volgens de krant een vertrouwensbreuk ontstaan tussen de club en Conceição. Villas-Boas stelde razendsnel een opvolger voor Conceição senior aan in de persoon van Vítor Bruno. Tijdens de presentatie van de nieuwe hoofdcoach kreeg Villas-Boas direct vragen over de toekomst van Francisco bij de club. Het antwoord van de preses was stellig: 'Geen enkele speler is belangrijker dan de club.'

Verschillende topclubs hebben naar verluidt hun interesse laten blijken bij de entourage van de vleugelaanvaller. Atlético Madrid lijkt vooralsnog het meest concreet te zijn, al noemt Record ook Bayern München, Chelsea, Borussia Dortmund en RB Leipzig. De Madrilenen zouden zelfs al aangegeven hebben de gelimiteerde transfersom van dertig miljoen euro te willen betalen. Deze koopoptie geldt tot 15 juli 2024.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Ajax ontvangt 10,5 miljoen euro

Afgelopen week lichtte FC Porto de koopoptie op Conceição, wat Ajax een bedrag van 10,5 miljoen euro opleverde. In de zomer van 2022 nam de Amsterdamse club de jonge Portugees nog over van FC Porto voor een bedrag van vijf miljoen euro. Hieraan moet worden toegevoegd dat Conceição een tekenbonus ontving van zo'n vier miljoen euro. In Amsterdam liet Conceição regelmatig fraaie dingen zien in de minuten die hij kreeg van Alfred Schreuder en John Heitinga, maar vaak bleef het rendement uit. In 28 optredens voor Ajax 1 scoorde Conceição slechts eenmaal.

Terug in zijn thuisland ontwikkelde Conceição zich na een lastige start tot vaste waarde bij FC Porto. In 43 wedstrijden (alle competities) scoorde hij vijf keer en was hij achtmaal aangever. De goede prestaties van Conceição bij de nummer drie van de Portugese competitie van afgelopen seizoen, leidden ertoe dat hij opgenomen werd in de EK-selectie van Portugal voor het toernooi in Duitsland.

Ajax heeft doorverkooppercentage bedongen

Naast de 10,5 miljoen euro die Ajax ontvangt voor Conceição, levert een eventuele doorverkoop nog een extra bedrag op, zo meldt Tim van Duijn, verslaggever van Voetbal International via X. De Amsterdammers ontvangen bij een volgende transfer van Conceição tien procent over de winst die FC Porto maakt met een verkoop.

Wil jij aanspraak maken op een EK-welkomstbonus tot wel 100 euro? Schrijf je nu in! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.