Ajax bevestigt: Conceição maakt definitieve overstap van Ajax naar FC Porto

door Jon van Dam 352

Bron Ajax.nl

Ajax bevestigt: Conceição maakt definitieve overstap van Ajax naar FC Porto

door Jon van Dam 352

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Francisco Conceição gaat Ajax definitief verlaten, zo maakt de Amsterdamse club bekend op de officiële kanalen. Eerder meldde FC Porto, de club waar de vleugelspeler het afgelopen seizoen al voor uitkwam, dat Conceição voor een bedrag van 10,5 miljoen euro wordt overgenomen van Ajax.

FC Porto huurde de 21-jarige Portugees dit jaar van Ajax, maar licht nu de opgenomen koopoptie in het contract. Ajax betaalde in de transferzomer van 2022 een bedrag van vijf miljoen euro aan de topclub uit Porto. Echter maken de Amsterdammers weinig winst, gezien het grote bedrag aan tekengeld (vier miljoen euro) dat de behendige aanvaller destijds ontving. Conceição stond bij Ajax nog onder contract tot de zomer van 2027.

Bij zijn komst naar Ajax Conceição hoopte men dat hij achter concurrent Antony klaargestoomd zou worden voor Ajax 1. De Braziliaan vertrok echter voor een recordbedrag naar Manchester United en Conceição lukte het niet om onbetwiste basisspeler te worden onder Alfred Schreuder en later John Heitinga. In totaal kwam de kleine rechtsbuiten tot 28 duels in het eerste elftal van Ajax. Daarin was hij goed voor één doelpunt in het Champions League-uitduel met Rangers.

Afgelopen seizoen werd Conceição verhuurd aan zijn oude club FC Porto, dat getraind wordt door zijn vader Sérgio. Uiteindelijk speelde hij een groot aantal wedstrijden voor Os Dragões, dat derde eindigde in de competitie. In 43 wedstrijden (alle competities) was Conceição goed voor acht doelpunten en vijf assists. Het leverde hem ook een plek op in de EK-selectie van Portugal.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Conceição maakt indruk bij Portugal

Dinsdag maakte Conceição indruk bij het nationale team van Portugal tijdens de met 4-2 gewonnen oefeninterland tegen Finland. Hij was tweemaal aangever bij de treffers van Bruno Fernandes en daardoor ontving hij lovende woorden van de Manchester United-speler. 'Francisco speelde heel goed, hij legt veel energie in zijn spel en is erg dreigend. Hij is iemand die vaak op de goede positie staat en heel snel reageert op situaties.'

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.