Clubs uit Keuken Kampioen Divisie bereiden ’demonstratieve’ opening stadions voor

door Bart Veenstra 0

Bron De Telegraaf

Clubs uit Keuken Kampioen Divisie bereiden ’demonstratieve’ opening stadions voor

door Bart Veenstra 0

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Clubs uit de Keuken Kampioen Divisie treffen voorbereidingen om hun stadions weer open te stellen voor supporters. Dat meldt De Telegraaf dinsdagochtend. Bij sportwedstrijden zijn vanwege de huidige coronamaatregelen sinds november geen toeschouwers welkom.

Desondanks willen de clubs uit het betaalde voetbal hun stadions weer openen voor hun supporters. Diverse clubs uit de Keuken Kampioen Divisie praten deze week met de burgemeester van hun stad over de kwestie.

Voorafgaand aan de persconferentie van het kabinet van afgelopen vrijdag brachten de clubs uit de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie een gezamenlijk statement naar buiten. 'Wij kunnen niet langer zonder publiek spelen', luidde het statement. In het statement werd aangekondigd dat de clubs 'demonstratief' hun stadions openen als het kabinet tijdens de eerstvolgende persconferentie (dinsdag 25 januari) vasthoudt aan het verbod op publiek bij sportwedstrijden.

Geen Eredivisie in weekeinde na eerstvolgende persconferentie

In het weekeinde na de eerstvolgende persconferentie wordt er in de Eredivisie niet gevoetbald. Dit vanwege WK-kwalificatiewedstrijden in Zuid-Amerika en Azië. De wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie gaan wel door. In dat weekend worden er zes wedstrijden gespeeld in de Eerste Divisie.

Lees meer over: