Versoepelingen hebben geen invloed op Ajax: duels blijven achter gesloten deuren

door Bauke van Elk 0

Bron Rijksoverheid

Versoepelingen hebben geen invloed op Ajax: duels blijven achter gesloten deuren

door Bauke van Elk 0

Bron Rijksoverheid

Laatst geüpdatet

Het nieuwe kabinet heeft versoepelingen aangekondigd die gelden vanaf zaterdag. Premier Mark Rutte en de nieuwe minister van VWS Ernst Kuipers hebben dat naar buiten gebracht in de persconferentie. Er zijn nog geen versoepelingen doorgevoerd die invloed hebben op Ajax.

Mensen kunnen vanaf zaterdag weer naar de winkel, kapper en andere contactberoepen tot 17:00. Ook voor de sportsector is er goed nieuws: zo openen de sportscholen weer de deuren en is er meer mogelijk voor de buitensport. Tot nu toe mochten alleen kinderen tot en met 17 jaar buiten sporten tot 20:00 maar nu geldt dat voor alle leeftijden. Het onderwijs gaat ook weer in zijn geheel open.

Het einde van de harde lockdown betekent niet dat alles weer kan en mag, de horeca en cultuursector blijven gesloten en ook voor de evenementensector is er nog niks mogelijk. De voetbalfans zijn voorlopig niet toegestaan in de stadions van de Nederlandse clubs en dus worden de duels achter gesloten deuren gespeeld.

Utrecht en PSV-uit zonder fans

Doordat er nog geen supporters aanwezig mogen zijn bij de voetbalwedstrijden speelt Ajax de twee aankomende belangrijke uitwedstrijden in lege stadions. In Utrecht en Eindhoven worden de wedstrijden tegen de Amsterdammers bestempeld als de wedstrijd van het jaar en dus zal men balen dat de tribunes leeg blijven.

Lees meer over: