Buitenland: Van de Beek en El Ghazi zien Everton zich handhaven na wederopstanding in tweede helft

door BadembaBarrie 49

Bron AS

Buitenland: Van de Beek en El Ghazi zien Everton zich handhaven na wederopstanding in tweede helft

door BadembaBarrie 49

Bron AS

Laatst geüpdatet

De competities lopen op hun einde. De laatste wedstrijden worden gespeeld en de play-offs voor promotie of tegen degradatie barsten los. Meerdere oud-Ajacieden hebben nog genoeg om voor te spelen. Volg hier hoe zij het doen!

Donderdag 19 mei

In de Engels Premier League stonden nog enkele inhaalwedstrijden op het programma voorafgaand aan de laatste speelronde van aanstaande zondag. Voor Hakim Ziyech en Chelsea was dat een vrij betekenisloos potje. The Blues zijn al verzekerd van Champions League-voetbal voor volgend jaar, maar konden bij winst ook de derde plaats veiligstellen. Dat zou gebeuren bij winst op Leicester City, maar die kwam er niet. Op Stamford Bridge eindigde het in 1-1, waardoor Tottenham Hotspur zondag nog kans maakt om de stadsgenoot de achterhalen.

Verder naar het noorden van Engeland stond er een wedstrijd op het programma met veel grotere belangen. Het Everton van Donny van de Beek en Anwar El Ghazi trad op het eigen Goodison Park aan tegen het Crystal Palace van Jaïro Riedewald. Everton draait een dramatisch seizoen, waarin het al een tijd vecht tegen degradatie. Winst op Crystal Palace zou die race, in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, definitief in het voordeel van The Toffees beslissen, maar bij rust stond het 0-2 voor Palace. Zodoende leek het aan te gaan komen op de laatste speeldag, maar middels een heldhaftige wederopstanding wist Everton de wedstrijd in de tweede helft alsnog in zijn voordeel te beslissen. Het eindigde in 3-2, waarna de uitzinnige fans het veld bestormden.

Waar Van de Beek en El Ghazi zich dus veilig weten, lijken Jurgen Ekkelenkamp en Hertha BSC zich steeds meer zorgen te moeten maken over potentiële degradatie. De club uit de Duitse hoofdstad eindigde dit seizoen als zestiende, een plaats die de play-off met de nummer drie uit de 2. Bundesliga, Hamburger SV, tot gevolg had. Het eerste duel van het tweeluik verloor Hertha thuis met 0-1 en dus dreigt maandagavond eend deceptie als HSV die voorsprong in het eigen Volksparkstadion mag verdedigen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.