Buitenland: Trefzekere Mikautadze degradeert met FC Metz

door Jesse ter Haar 150

Bron AS

Buitenland: Trefzekere Mikautadze degradeert met FC Metz

door Jesse ter Haar 150

Bron AS

Laatst geüpdatet

De spannendste fase in de voetballerij is aangebroken. De laatste wedstrijden van de buitenlandse competities naderen en dat betekent dat er beslissingen gaan vallen. Een aantal Ajacieden komen deze week in actie. Sommigen van hen doen nog mee om het landskampioenschap, een aantal strijden voor Europese tickets en anderen vechten voor lijfsbehoud. Volg alle wedstrijden hier en praat er over mee!

Zondag 2 juni 

Het FC Metz van Georges Mikautadze kwam zondag in actie tijdens de return van de play-offs-finale om promotie en degradatie. Nadat er donderdag met 2-1 werd verloren bij Ligue 2-club Saint-Étienne, moest er in de thuiswedstrijd uit een ander vaatje worden getapt door de Ajax-huurling en zijn club. Het leek de goede kant op te gaan, want binnen een halfuur stond FC Metz op een 2-0 voorsprong. Mikautadze was vanaf de strafschopstip goed voor de tweede goal. Desalniettemin kwam de tegenstander terug tot 2-1, waarna het in de verlenging nog 2-2 werd. Zodoende degradeerde Mikautadze met FC Metz naar de Ligue 2.

In de Italiaanse Serie A speelde Europa League-winnaar Atalanta in eigen stadion een inhaalwedstrijd tegen Fiorentina. Bij de thuisploeg staat linksback Mitchel Bakker onder contract, maar hij bleef de hele wedstrijd op de bank zitten. Atalanta speelde nergens meer voor en ging dan ook onderuit: 2-3.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.