Buitenland: Neres ziet Benfica na strafschoppen verliezen van SC Braga

door Bart Veenstra 20

Waar Nederland deze week in de ban is van de achtste finales in de TOTO KNVB Beker, wordt er in het buitenland ook gevoetbald. Meerdere oud-spelers van Ajax kunnen de komende dagen in actie komen en hun prestaties volg je dan ook hier!

Donderdag 9 februari

In Portugal speelde David Neres met SL Benfica de kwartfinale van het bekertoernooi tegen SC Braga. Bij de topclub uit Lissabon moest Alexander Bah het veld na dertig minuten verlaten met een rode kaart. Neres, die de assist gaf op de openingstreffer van Goncalo Guedes, werd in de rust gewisseld en zag zijn ploeg uiteindelijk met 1-1 gelijkspelen. Uiteindelijk moesten strafschoppen een beslissing brengen. SC Braga nam die beter en won met 5-4. Namens Benfica miste alleen oud-Feyenoorder Fredrik Aursnes een penalty.

Woensdag 8 februari

In de Engelse Premier League speelde Manchester United woensdagavond een thuiswedstrijd tegen Leeds United. De ploeg van Erik ten Hag moest het doen zonder oud-Ajacieden Antony, Donny van de Beek en Christian Eriksen. Zij zijn allen geblesseerd. Daarnaast ontbrak bij Mancheser United onder meer ook Casemiro vanwege een schorsing. Lisandro Martínez speelde de volledige wedstrijd mee. Bij Leeds United begonnen Maximilian Wöber en Pascal Struijk in de basisopstelling, terwijl Rasmus Kristensen de hele wedstrijd op de bank bleef. Struijk moest het veld na 23 minuten verlaten vanwege een blessure. Het competitieduel eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Ook in de FA Cup stond een wedstrijd op het programma. Fulham, de club van Kenny Tete, speelde tegen Sunderland. Eerder speelden deze ploegen al tegen elkaar en toen eindigde het duel in een gelijkspel. In de replay had Sunderland nu het thuisvoordeel. Bij Fulham begon Tete in de basisopstelling, hij werd na 65 minuten gewisseld. Fulham won met 2-3 en bekert zo verder in de FA Cup.

In het Duitse bekertoernooi kwam Sébastien Haller in actie. De spits, die afgelopen weekeinde nog trefzeker was, speelde met zijn club Borussia Dortmund tegen VfL Bochum. De oud-Ajacied begon in de basis en werd na ruim een uur gewisseld. Dortmund won woensdagavond met 1-2. In de Coupe de France speelde Nicolás Tagliafico met Olympique Lyon tegen Lille OSC. De Argentijn ontbrak in de wedstrijdselectie en zag zijn ploeg met 2-2 gelijkspelen. Uiteindelijk won Lyon de penaltyreeks, waardoor zij doorgaan in het toernooi. Kaj Sierhuis trad met Stade Reims aan tegen Toulouse. De oud-Ajacied mocht invallen en verloor met 3-1.

Verwacht jij dat Ajax ten koste van FC Twente de volgende ronde van de TOTO KNVB Beker bereikt? Zet in en terug als Ajax doorgaat!