Buitenland: Milik ontbreekt, maar ziet Juventus zich wel plaatsen voor halve finale

door BadembaBarrie 41

In Nederland ligt het voetbal deze week midweeks even stil, maar in het buitenland rolt de bal vrolijk verder. In meerdere landen wordt gevoetbald en dat betekent dat er ook meerdere oud-spelers van Ajax in actie komen. Volg hun verrichtingen hier en praat mee!

Donderdag 2 februari

In Spanje stond het Valencia van Justin Kluivert voor een uitwedstrijd tegen Real Madrid. De Zuid-Spanjaarden traden echter zonder de oud-Ajacied aan, die om vooralsnog onbekende redenen ontbrak. Een doorslaand succes werd het evenmin voor Valencia. Real won in eigen stadion met 2-0.

Verder naar het oosten stond er voor het Juventus van Arek Milik een thuisduel in de beker op het programma. In SS Lazio was de tegenstander een alleraardigste en Milik moest het duel bovendien uitzitten, wegens een hamstringblessure. Zonder de Poolse spits bracht La Vecchia Singnora het er uiteindelijk goed vanaf. Lazio werd met 1-0 aan de kant gezet, waardoor Juventus zich plaatste voor de halve finale.

Woensdag 1 februari

In de Engelse League Cup heeft Manchester United woensdag de finale bereikt. Het heenduel op bezoek bij Nottingham Forest werd al met 0-3 gewonnen en woensdagavond won de club van Erik ten Hag met 2-0. Bij Manchester United begonnen Lisandro Martínez en Antony in de basisopstelling, terwijl Donny van de Beek en Christian Eriksen ontbraken vanwege zware blessures. In de finale van de League Cup speelt het Ajax-getinte Manchester United tegen Newcastle United.

In de Spaanse competitie werd ook gevoetbald en wel door het FC Barcelona van Frenkie de Jong. De koploper van La Liga ging woensdagavond op bezoek bij Real Betis, de nummer zes van de competitie. Met De Jong in de basis won FC Barcelona met 1-2 in Sevilla. In de Coppa Italia speelde het Torino van Perr Schuurs op bezoek bij Fiorentina. De oud-Ajacied speelde de hele wedstrijd mee en verloor met 2-1.

Ook in Duitsland rolde de bal woensdagavond. In de DFB-Pokal speelde Bayern München tegen FSV Mainz 05. Daley Blind maakte woensdagavond zijn debuut voor de Duitse topclub. Hij mocht na 64 minuten invallen, net als Ryan Gravenberch. Matthijs de Ligt speelde het hele duel mee, terwijl Noussair Mazraoui nog ontbrak vanwege hartproblemen. Bayern München won met 0-4 en staat nu in de kwartfinale van de Duitse beker.

In de Franse competitie speelde Nicolás Tagliafico met Olympique Lyon tegen Stade Brest. De Argentijnse linksachter speelde het hele duel mee en de wedstrijd eindigde in 0-0. Het Stade Reims van Kaj Sierhuis en Azor Matusiwa speelde in eigen huis tegen Lorient. Matusiwa begon in de basis, terwijl Sierhuis mocht invallen. Stade Reims won met 4-2 van Lorient. Tot slot speelde Trabzonspor, de club van Stefano Denswil en de door Ajax verhuurde Naci Ünüvar, tegen Antalyaspor. Denswil deed de hele wedstrijd mee, terwijl Ünüvar na 76 minuten mocht invallen. De Ajax-huurling scoorde in de blessuretijd de 2-0. Het was zijn eerste competitiedoelpunt namens Trabzonspor.

Dinsdag 31 januari

In de Engelse League Cup hoopte Sven Botman met Newcastle United de finale te bereiken. De eerste stap werd vorige week al gezet. Op bezoek bij Southampton werd de heenwedstrijd in de halve finale met 0-1 gewonnen en zodoende moesten The Magpies in eigen huis het karwei afmaken. Dat lukte door een nieuwe - zij het zwaarbevochten - zege te boeken. Een tienkoppig Newcastle United, Bruno Guimarães kreeg in de 82ste minuut rood, met Botman in de basis wist met 2-1 te winnen en bereikte zodoende de finale van het tweede bekertoernooi van Engeland.

In het Duitse bekertoernooi speelde Union Berlin, de club van Danilho Doekhi en Sheraldo Becker, een wedstrijd tegen VfL Wolfsburg. De club van de oud-Ajacieden had voor beide spelers een basisplaats weggelegd en dat leverde succes op. Union Berlin won met 2-1 in de achtste finale van de DFB-Pokal. Ook in Portugal werd gevoetbald. Daar speelde het Benfica van David Neres - met de Braziliaan in de basis - tegen Arouca. De topclub kende weinig moeite met de opponent en won met 0-3. Het hoogtepunt van de avond: Neres leverde de assist op de derde treffer.