Botman krijgt steun: 'Oranje kan hem niet veel langer negeren'

door Cristian de Jong 42

Bron The Athletic

Botman krijgt steun: 'Oranje kan hem niet veel langer negeren'

door Cristian de Jong 42

Bron The Athletic

Laatst geüpdatet

Sven Botman hoeft niet lang meer te wachten voordat hij voor het eerst wordt opgeroepen voor het Nederlands elftal, zo denkt Jocelyn Gourvennec. De oefenmeester werkte samen met de Nederlander bij LOSC Lille en kent Botman dan ook als geen ander.

'Nederland kan hem niet veel langer negeren. Hij heeft zichzelf op ieder niveau bewezen', geeft Gourvennec aan tegenover The Athletic. Botman maakte geen deel uit van de selectie van Louis van Gaal voor het afgelopen WK in Qatar. Wel zat de oud-Ajacied in de voorselectie. Volgens de voormalig trainer van LOSC Lille kan Botman bij zijn nieuwe werkgever, Newcastle United, de stap maken naar de nationale ploeg. 'Newcastle kan hem helpen dat doel te bereiken.'

Ook collega-verdedigers Dan Burn en Jamaal Lascelles zien dat Botman klaar is voor Oranje. 'Sven heeft zich snel aangepast aan het tempo. Het is alsof hij al driehonderd wedstrijden in de Premier League heeft gespeeld', weet Lascelles. Burn merkt dat Botman 'het niveau opgevoerd' heeft bij The Magpies.

'Ik zie geen zwakke punten in zijn spel'

Lascelles, die aanvoerder is van de club uit het noorden van Engeland, is van mening dat Botman aan alle kwaliteiten voldoet om de absolute top te bereiken. 'Voor iemand die zo jong is, is hij erg kalm. Hij is groot, is goed aan de bal en is beweeglijk. Hij heeft alles wat nodig is om een geweldige verdediger te zijn.' Niet alleen de teamgenoten van Botman zijn lyrisch over hem, ook hoofdtrainer Eddie Howe kijkt vol bewondering naar de 22-jarige verdediger. 'Ik zie geen zwakke punten in zijn spel. Hij heeft alles', aldus Howe.

Botman speelde in de jeugd van Ajax onder trainer Gery Vink. De verdediger werd in Amsterdam nooit gezien als een 'groot talent', vertelt Vink. 'Hij werd niet gezien zoals Justin Kluivert in zijn leeftijdscategorie. Velen dachten dat hij niet goed genoeg was om het eerste elftal te halen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.