Bogarde speelde belangrijke rol in ontwikkeling Botman: 'Omslagpunt in mijn carrière'

door Cristian de Jong 53

Bron Voetbal International

Bogarde speelde belangrijke rol in ontwikkeling Botman: 'Omslagpunt in mijn carrière'

door Cristian de Jong 53

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Sven Botman is onder Winston Bogarde enorm gegroeid als voetballer, zo geeft hij aan in een interview met Voetbal International. De oud-Ajacied speelt momenteel in Engeland bij Newcastle United en lijkt de potentie te hebben om de absolute wereldtop te bereiken.

Botman doorliep de jeugdopleiding van Ajax. Op zestienjarige leeftijd krijgt Botman te maken met Bogarde. 'In het begin liep het heel stroef tussen ons, we konden totaal niet met elkaar omgaan, maar uiteindelijk kwam er een klik', vertelt Botman 'Hij heeft er bij mij een bepaalde mentaliteit in gekregen die ik als puber niet had.'

Zo geeft Botman aan dat hij in zijn jongere jaren snel tevreden was. 'Gewonnen, maar wel drie tegengoals? Ook prima, dacht ik toen.' Hier kwam verandering in toen Bogarde samen ging werken met de verdediger. 'Van hem ik heb ik geleerd elke keer mijn grenzen te verleggen, telkens de lat hoger te leggen. Dat heeft een grote rol gespeeld in mijn ontwikkeling', aldus Botman.

'Ik zal niet zeggen dat ik zonder Winston niet gekomen was waar ik nu ben, maar ik ben hem wel heel dankbaar voor de over-mijn-lijk-mentaliteit die hij me bijgebracht heeft', geeft Botman eerlijk aan. 'Hij heeft voor een omslagpunt in mijn carrière gezorgd.' Botman debuteerde echter nooit in het eerste van Ajax. Na een seizoen bij Jong Ajax te hebben gespeeld, was het voor de verdediger tijd voor een nieuwe uitdaging.

Carrière van Botman na Ajax

Na een huurperiode bij sc Heerenveen verliet Botman Ajax definitief voor een avontuur bij LOSC Lille. Botman vertelt dat hij zichzelf niet als typische Ajax-speler zag. Bij Lille won Botman de Ligue 1 en debuteerde hij in de Champions League. Vervolgens maakte de verdediger de overstap naar de Premier League. Bij Newcastle kreeg Botman dit seizoen pas elf goals tegen.

Maak elke wedstrijd van Oranje kans op 2500 euro cash door deze zes vragen in te vullen.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.