Bosz noemde vriend Overmars 'klootzak': 'Maar prijs die hij en zijn familie hebben betaald is hoog'

door Bart Veenstra 78

Bron HELDEN

Bosz noemde vriend Overmars 'klootzak': 'Maar prijs die hij en zijn familie hebben betaald is hoog'

door Bart Veenstra 78

Bron HELDEN

Laatst geüpdatet

PSV-trainer Peter Bosz denkt dat een vertrek van Marc Overmars bij Ajax niet nodig had hoeven zijn. Dat laat de voormalig Ajax-trainer weten in een interview met HELDEN. Daarnaast vertelt Bosz dat hij de straf van de KNVB en de FIFA voor Overmars niet terecht vindt.

Het was Overmars die Bosz in 2016 naar Ajax haalde. In het enige seizoen dat Bosz trainer van Ajax was, werd de finale van de Europa League bereikt. Na afloop van dat seizoen vertrok Bosz naar Borussia Dortmund. Enkele jaren later kwam naar buiten dat Overmars zich schuldig had gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag richting meerdere vrouwelijke collega's.

In HELDEN wordt Bosz gevraagd hoe hij naar die situatie kijkt. Wat is de mening van Bosz over de acties van Overmars en wat vindt hij van de schorsing van Overmars, die nu een jaar lang geen werkzaamheden mag verrichten in de voetballerij? 'Marc is een vriend van mij. Wat hij heeft gedaan, is fout. Ik heb hem gezegd dat hij zich als een klootzak heeft gedragen', begint Bosz zijn antwoord.

'Als ik Ajax was, had ik het anders aangepakt'

Toch had Bosz liever gezien dat zijn oude club Ajax niet meteen afscheid had genomen van Overmars. 'Als ik Ajax was, had ik het anders aangepakt. Ik had hem direct op non-actief gesteld, een onderzoek ingesteld en er daarna conclusies aan verbonden. Ik denk dat de situatie bij The Voice Of Holland een rol heeft gespeeld in hoe dit alles is gegaan. Maar het is helaas niet terug te draaien.'

Volgens Bosz is Overmars 'aan de schandpaal genageld', zo vertelt hij vervolgens. 'De prijs die hij en zijn familie hebben betaald is hoog. En nogmaals hij is zelf echt een klootzak geweest. Maar de straf die hij er nu nog bovenop heeft gekregen van de KNVB en de FIFA vind ik niet terecht', besluit de PSV-trainer zijn verhaal over Overmars, die zijn schorsing uitziet als technisch directeur van Royal Antwerp FC.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.