Ajax O17 verliest topper van PSV; Ajax O15 wint Miniklassieker

door Wessel Kroon 64

Ajax O17 heeft op eigen veld een pijnlijke nederlaag geleden tegen PSV O17. De Amsterdammers kwamen al snel op voorsprong dankzij een goal van Kayden Wolff, maar goals van de bezoekers vlak voor en na rust waren de thuisploeg fataal: 1-2. Ajax O15 wist wel te winnen, in de Miniklassieker op bezoek bij de leeftijdsgenoten van Feyenoord werd een snelle achterstand omgebogen in een 1-3 overwinning.

FT | Ajax O17 - PSV O17 (1-2)

Ajax O17 heeft de topper tegen PSV op Sportpark De Toekomst nipt verloren. De Eindhovenaren wonnen met 1-2. Kayden Wolff maakte het enige Amsterdamse doelpunt.

In de derde minuut was het PSV met de eerste mogelijkheid van de wedstrijd. De Eindhovenaren kregen een kans na een goede bal van achteruit, maar doelman Freek Entius bracht redding. Twee minuten later meldde Ajax zich voor het doel van PSV. Mark Verkuijl stuurde Jan Faberski de diepte in met een steekpass. De Pool ging vervolgens neer in duel met de PSV-doelman, mar kreeg geen strafschop. Een minuut later was Ajax opnieuw gevaarlijk. Precious Ugwu gaf een lage voorzet op Wolff, maar laatstgenoemde schoot net naast.

Een paar minuten later was het wel raak voor Ajax. Na een goede pass van achteruit omspeelde Wolff de doelman en zette hij de Amsterdammers op voorsprong. Ruim tien minuten later was het dezelfde Wolff die op aangeven van Lucas Jetten een kans kreeg, maar zijn schot werd geblokt.

Hierna volgde een fase waarin Ajax de controle op de wedstrijd verloor. PSV kwam dan ook in de 40e minuut op gelijke hoogte. Een voorzet werd bij de tweede paal door de spits binnen geschoten. Zo gingen de ploegen rusten met een gelijke stand.

Ook in de tweede helft was de eerste kans voor PSV, maar weer wist Entius het schot in de korte hoek te pakken. Vlak na dit moment werd Ajax ook gevaarlijk. Een schot van Wolff belandde via de doelman op de paal. Even later kreeg Wolff na een dieptepass van Rayane Bounida opnieuw een kans, maar hij schoot net naast.

Nog geen minuut later kwam PSV op voorsprong. Na een snelle uitbraak krulde de linksback de bal fraai in de hoek. Vijf minuten later wist Avery Appiah tot een schot te komen, maar de doelman kan eenvoudig redding brengen.

Ajax ging steeds meer risico nemen en daardoor kwamen er ruimtes te liggen. Invaller Lyfe Oldenstam kreeg in de slotfase nog een goede kans op aangeven van Wolff, maar zijn schot werd geblokt. In de blessuretijd kreeg Oldenstam nog een kans, maar hij schoot wild naast. Zodoende verloor Ajax de topper tegen PSV met 1-2.

Entius; Van de Pavert (Sambo 62'), Ugwu, Janse, Jetten; Verkuijl, Appiah, O’niel (De Ruijter 82'); Faberski (El Aisatti 56'), Wolff, Bounida (Oldenstam 62').

Schreuder, El Aisatti, Jordan, Sambo, De Ruijter, Van der Graaf, Oldenstam.