Wijffels: 'De spelers moet je echt niet de beslissing laten maken om door te spelen'

door Timo Suur 16

Bron Algemeen Dagblad

Wijffels: 'De spelers moet je echt niet de beslissing laten maken om door te spelen'

door Timo Suur 16

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Maarten Wijffels vindt dat spelers en trainer niet de keuze moeten maken of een wedstrijd uitgespeeld moet worden. Het duel tussen Feyenoord en Ajax werd tijdelijk gestaakt nadat Ajax-speler Davy Klaassen werd geraakt door een aansteker. De wedstrijd werd uiteindelijk voortgezet en Ajax wist ten koste van de aartsrivaal de finale van het bekertoernooi te halen door een 1-2 overwinning.

'In dit geval denk ik dat we moeten constateren dat het niet meer aan spelers en trainer over gelaten moet worden of de wedstrijd uitgespeeld moet worden', zo zegt Wijffels in de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. 'Dit was het moment geweest om een statement te maken van: dit accepteren we niet en we voetballen niet meer vanavond', zo is de journalist van mening.

'De wedstrijd had niet hervat mogen worden', zo is Wijffels duidelijk. 'De spelers willen niet weglopen, maar in dit geval moet je juist wel de wegloper zijn om dat statement te maken. De spelers moeten onderling afspreken: als er een speler geraakt wordt, gaan we allemaal het veld af', zo vervolgt hij. De verantwoordelijkheid mag niet bij de spelers liggen om te bepalen of de wedstrijd voortgezet kan worden. 'De spelers moet je echt niet de beslissing laten maken om door te spelen. Dat gaat niet.'

De politievakbond vond dat de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax nooit uitgespeeld had mogen worden

De politievakbond ACP vond dat de KNVB de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax nooit door had moeten laten spelen, zo schrijft de vakbond op Twitter. 'De politievakbond gaat op deze manier niet meer hun mensen inzetten op dit soort wedstrijden en ik denk dat ze daar gelijk in hebben. Dat is het enige statement wat krachtig is', zo zegt Wijffels over de reactie van de politievakbond. 'Rond deze wedstrijd gebeurt er ook weer zoveel. Dat vuurwerk in de eerste minuut is ook niet normaal.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.