Vink zou terugkeer Ten Hag naar Ajax onverstandig vinden: 'Vind ik een beetje moelijk'

door Jon van Dam 60

Bron ESPN

Vink zou terugkeer Ten Hag naar Ajax onverstandig vinden: 'Vind ik een beetje moelijk'

door Jon van Dam 60

Bron ESPN

Een mogelijke terugkeer van Erik ten Hag bij Ajax is volgens Marciano Vink erg onwaarschijnlijk. De analist van ESPN denkt dat een té grote stap terug is voor de oefenmeester van Manchester United.

Donderdag meldde The Mirror dat Ten Hag aankomende zomer mogelijk vertrekt uit Manchester. Ook Vink verwacht dat Ten Hag over enkele maanden clubloos is. 'Wat wel zeker is; United is heel erg op zoek naar een nieuwe coach. Maar ze zijn aan het oriënteren en voeren ook gesprekken. Ze zijn bezig', zo legt de oud-speler van Ajax uit bij ESPN.

Vervolgens komt een terugkeer van Ten Hag bij Ajax ter sprake. Vink is totaal niet overtuigd en raadt de trainer af om terug te keren in Amsterdam. 'Nee, dat moet je nooit doen. Een trainer zit een bepaalde categorie. Je gaat van de top van Nederland naar het buitenland. In die categorie kan je een stap zijwaarts maken. Maar een terugkeer naar Ajax, de club waar je vandaan komt, vind ik een beetje moeilijk.'

Tafelgenoot Kees Kwakman is het roerend eens met Vink. 'Zeker als je kijkt hoe het eraan toe is bij Ajax.' Kwakman denkt dat Ten Hag beter kan kiezen voor een club in de Duitse Bundesliga. 'Bayern München, daar heeft hij een verleden. Als je eenmaal in een bepaalde A-categorie zit, dan is er toch altijd wel het vertrouwen.'

Frank de Boer

Bij SBS opperden Wim Kieft en Dick Advocaat de naam van Frank de Boer voor Ajax' trainerspositie. 'Misschien toch Frank de Boer dan?', vraagt Kieft zich af. Advocaat denkt dat De Boer opnieuw succesvol kan zijn bij Ajax. 'Hij heeft natuurlijk uitstekend daar gewerkt. Als je vier keer kampioen werd met hetzelfde elftal, dan moet je echt wel een hele goede trainer zijn natuurlijk.' De Boer gaf donderdag zelf aan dat hij 'niet perse' hoofdtrainer van Ajax hoeft te zijn. Wel staat hij open voor aanbiedingen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.