De Boer hoeft 'niet per se' hoofdtrainer van Ajax te zijn: 'Als er iets komt, zal ik luisteren'

door Jon van Dam 244

Bron VoetbalPrimeur

De Boer hoeft 'niet per se' hoofdtrainer van Ajax te zijn: 'Als er iets komt, zal ik luisteren'

door Jon van Dam 244

Bron VoetbalPrimeur

Laatst geüpdatet

Frank de Boer heeft momenteel geen duidelijke ambitie om bij Ajax aan de slag te gaan als hoofdtrainer. Dat laat de oud-trainer van de Amsterdamse club weten in gesprek met VoetbalPrimeur. Wel geeft De Boer aan altijd te willen luisteren naar een eventueel aanbod van Ajax.

'Ik heb nog niet gesproken met Ajax', laat de voormalig succestrainer van Ajax weten. 'Ik hoef ook niet per se hoofdtrainer van Ajax te zijn. Wat ik nu doe, vind ik hartstikke leuk. Als er iets komt, zal ik luisteren. Dan kijken we wat zij willen, en wat ik wil natuurlijk.' Sinds zijn vertrek uit de Verenigde Arabische Emiraten bij Al-Jazira zit de oud-verdediger van onder meer Ajax en FC Barcelona zonder club.

De Boer vindt het lastig om te zeggen welke mensen er momenteel bij Ajax aan de touwtjes trekken. Wie zich ontfermt over het aanstellen van een nieuwe hoofdtrainer, is ook niet bekend bij ex-trainer van Ajax. 'Het is bestuurlijk een wanorde op dit moment. Dat weet iedereen. We hadden met Alex Kroes gehoopt dat het beter zou gaan. Hij is op dit moment op non-actief gezet, en misschien wordt hij wel helemaal op non-actief gezet. Het is op het veld al niet denderend, maar buiten het veld misschien nog wel erger.'

De Boer staat bekend als een echte Ajacied. De huidige situatie van de club ziet hij daarom ook met lede ogen aan. 'Ik ben natuurlijk betrokken bij Ajax. Dat is logisch als je zo lang werkzaam bent geweest bij Ajax. Dus het doet in ieder geval pijn.'

Dick Schreuder

Eerder op de donderdag maakte journalist Maarten Wijffels bekend dat Dick Schreuder vooralsnog niet in beeld is als mogelijke nieuwe hoofdtrainer van Ajax. De broer van oud-Ajax-trainer Alfred Schreuder is momenteel werkzaam bij CD Castellón, een club die uitkomt op het derde niveau van Spanje. 'Hij wordt gepusht hier en daar. Maar niet in beeld, zei iemand die het weet', aldus Wijffels.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.