Verweij: 'De Boer was voor Kroes geen optie, misschien wél voor de volgende algemeen directeur'

door Jari Perridon 234

Bron De Telegraaf

Verweij: 'De Boer was voor Kroes geen optie, misschien wél voor de volgende algemeen directeur'

door Jari Perridon 234

Bron De Telegraaf

Alex Kroes vond Frank de Boer geen geschikte kandidaat om John van 't Schip na dit seizoen op te volgen als hoofdtrainer van Ajax, zo meldt De Telegraaf. De geschorste algemeen directeur wees de naam van de oud-Ajax-trainer af toen deze intern werd genoemd bij de club uit Amsterdam.

Ajax-watcher Mike Verweij laat in de Kick-off podcast van De Telegraaf weten dat Kroes geen fan was van de komst van De Boer. 'De Boer was voor Kroes geen optie. Misschien is hij voor de volgende algemeen directeur wél weer een optie', aldus Verweij, die denkt dat er nog altijd een kans is dat de voormalig succestrainer van de Amsterdammers terugkeert. Bij Ajax had Kroes de moeilijke opgave om een nieuwe trainer aan te stellen voor het komende seizoen, maar door zijn schorsing zal dit anders lopen dan verwacht.

Verweij denkt ook dat alle beslissingen die tot nu toe gemaakt zijn door Kroes in een ander daglicht worden gesteld. 'Heel veel dingen gaan nu wel weer schuiven. Stoplichten die op rood stonden kunnen weer op groen gaan, maar ik denk dat Ajax wel heel snel moet handelen en sowieso niet moet willen dat Michael van Praag daar heel lang zit', stelt Verweij, die hiermee doelt op de voorzitter van de Raad van Commissarissen, die verantwoordelijk is voor de schorsing van de algemeen directeur.

De Boer zijn naam viel samen met andere namen

Het is in ieder geval duidelijk dat Van 't Schip niet doorgaat als trainer van de Amsterdammers en dus moet er op korte termijn een nieuwe trainer gevonden worden. De naam van De Boer is een van de vele namen die wordt genoemd om in Amsterdam aan de slag te gaan als hoofdtrainer. Ook Pepijn Lijnders, Dick Schreuder, Dave Vos en Pascal Jansen werden naast De Boer genoemd als mogelijke kandidaten voor het komende seizoen. In zijn periode bij Ajax werd De Boer vier keer kampioen in zes jaar tijd. Hij vervolgde zijn carrière bij Internazionale, Crystal Palace, Atlanta United, het Nederlands elftal en Al Jazira.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.