Quote stelde Ajax vragen: 'Kostte Ajax lang om antwoorden te geven op vragen'

door Bart Veenstra 260

Bron Quote

Quote stelde Ajax vragen: 'Kostte Ajax lang om antwoorden te geven op vragen'

door Bart Veenstra 260

Bron Quote

Quote vindt het statement van Alex Kroes aangaande zijn schorsing door Ajax een logische. Het magazine vroeg Ajax eerder naar de aandelenaankoop van de nieuwe algemeen directeur, waarna de Amsterdamse club besloot de CEO te schorsen. Bovendien is men voornemens de samenwerking met Kroes permanent te beëindigen.

Kroes kocht aandelen van Ajax op het moment dat hij wist dat hij al de nieuwe algemeen directeur van de Amsterdamse club zou worden. Quote kwam hier achter en stelde zodoende vragen bij Ajax. Het magazine schrijft op zijn website: 'Het kostte Ajax lang om antwoorden te geven op vragen van Quote, waaruit bleek zijn aandelenbelang geen algemene kennis was bij de club.'

Uiteindelijk kwam er een antwoord: een schorsing voor Kroes en het voornemen om de samenwerking definitief te beëindigen. Lees: het ontslag van Kroes is aanstaande. Kroes zelf kwam vlak na de berichtgeving van Ajax met een statement op LinkedIn. Die uitleg van Kroes zou volgens Quote 'voor elke ondernemer logisch klinken'.

Statement Kroes

Kroes schreef onder meer het volgende: 'Op dat moment was ik nog niet rond met Ajax, maar ik had – door mijn eigen intenties - er een goed gevoel bij. Het leek mij een positief signaal om vertrouwen in de club en naar aandeelhouders uit te stralen. Om daar ook - letterlijk en figuurlijk - onderdeel van te zijn', aldus de geboren Utrechter.

De beleidsbepaler wilde vertrouwen uitstralen richting Ajax en dat deed hij dus door het aankopen van aandelen. 'Ik geloof erin dat je vertrouwen uitstraalt naar je medeaandeelhouders en stakeholders als je zelf aandelen koopt en daarmee ook zelf financieel risico loopt. "Skin in the game", zoals dat heet. Sinds ik toegang heb tot enige vertrouwelijke informatie, heb ik geen aandelen Ajax meer gekocht of verkocht.'

Kroes kocht vlak voordat Ajax bekendmaakte dat het voornemens was om hem te benoemen tot de nieuwe algemeen directeur 17.000 aandelen. Het zou gaan om een bedrag dat bijna de 200.000 euro aantikt. In totaal, zo bleek al eerder uit de AVA-agenda van november 2023, dat Kroes ruim 42.000 aandelen in Ajax in bezit heeft.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.