Verweij ziet in Rosario optie voor Ajax: 'Zou een logische keuze zijn'

door Jesse ter Haar 166

Bron De Telegraaf

Verweij ziet in Rosario optie voor Ajax: 'Zou een logische keuze zijn'

door Jesse ter Haar 166

Bron De Telegraaf

Mike Verweij is van mening dat Pablo Rosario een logische optie voor Ajax zou kunnen zijn. De middenvelder speelde onder Francesco Farioli bij OGC Nice en nu de trainer de overstap naar Amsterdam heeft gemaakt, zou Rosario kunnen volgen.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Het is nog relatief stil omtrent inkomende transfers bij Ajax. Reden genoeg voor Verweij, Ajax-watcher namens De Telegraaf, om een naam te opperen. 'Bij Nice speelt Pablo Rosario. Dat zou een hele logische keuze zijn. Volgens mij was dat één van de bepalende spelers onder Farioli. Hij kent de Eredivisie en heeft bij Ajax in de jeugd gespeeld.'

Daarmee wil de verslaggever overigens niet zeggen dat Farioli tal van oude bekenden mee moet nemen naar Ajax. Sterker nog: Verweij zou het afkeuren wanneer Farioli te veel spelers van zijn oude clubs zou meenemen. 'Rosario is een Nederlandse speler, dus dat kan ik me voorstellen, maar ik vind dat je als nieuwe trainer niet heel veel spelers mee moet nemen van je oude clubs. Dat moet Ajax ook niet toestaan.'

Rosario bij OGC Nice

Overigens staat Rosario voornamelijk bekend als controlerende middenvelder, maar onder leiding van Farioli vervulde hij meerdere rollen bij OGC Nice. Zo werkte hij een behoorlijk gedeelte van zijn duels van vorig seizoen af als rechtsback, terwijl hij ook wedstrijden als centrale verdediger afwerkte. Speelde Rosario op het middenveld, dan deed hij dat hoofdzakelijk in een verdedigende rol.

In Nederland werkte de 27-jarige voetballer zijn wedstrijden af bij PSV en Almere City. In Almere kwam hij terecht na eerder in de jeugdopleiding van Ajax, maar ook die van Feyenoord te hebben gespeeld. Na veertig wedstrijden namens de hoofdmacht van Almere City klopte PSV op de deur. Bij die club zou hij uiteindelijk tot een totaal van 138 wedstrijden in het eerste elftal komen.

Begin Farioli

Op 23 mei werd Farioli aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer van Ajax. Hij kwam bevlogen over in zijn interviews, waarin hij onder meer vertelde te beginnen met het analyseren van de huidige spelersselectie van de Amsterdammers. 'Pas dan gaan we beslissingen nemen. Ik wil het humeur van mijn spelers leren kennen. Wie is er blij om hier te zijn? Wie wil het team helpen? Want er moet een boel gebeuren. Alle neuzen moeten dezelfde kant op staan', sprak hij.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Wil jij aanspraak maken op een EK-welkomstbonus tot wel 100 euro? Schrijf je nu in! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.