Verbeek snapt keuze Van 't Schip voor Valkanis: 'Goed dat er iemand is die je volledig kan vertrouwen'

door Brent Tomassen 11

Bron #DoneDeal

Verbeek snapt keuze Van 't Schip voor Valkanis: 'Goed dat er iemand is die je volledig kan vertrouwen'

door Brent Tomassen 11

Bron #DoneDeal

Laatst geüpdatet

Gertjan Verbeek snapt heel goed dat John van 't Schip in de persoon van Michael Valkanis een eigen assistent heeft meegenomen toen hij besloot de functie van interim-hoofdtrainer van Ajax te accepteren. Verbeek weet uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om een vertrouwenspersoon dichtbij te hebben.

Met Valkanis haalde Ajax een ervaren trainer in huis, die bij Maccabi Tel Aviv en KAS Eupen hoofdtrainer was en eerder assistent was onder Van 't Schip bij Melbourne City, PEC Zwolle en het Griekse nationale team. De Australiër met Griekse roots kwam in het verleden één keer uit voor de Soccerroos.

'Je komt in een hectische situatie. Dan heb je een vertrouwenspersoon nodig', vertelt Verbeek in de podcast #DoneDeal. 'Je moet veel managen. Dan is het goed dat er iemand is die je volledig kan vertrouwen. Je weet ook niet of het klikt met de staf die er zit. Ja, ik kan het me heel goed indenken', is de mening van de oud-trainer van onder meer AZ en sc Heerenveen.

'Dan is het handig als je iemand kent, die weet wat jij bedoelt'

Verbeek trainde veel verschillende clubs en weet hoe belangrijk het is om een vertrouweling naast je op de bank te hebben. 'Ik zou hetzelfde gedaan hebben. Bij FC Twente, VfL Bochum en FC Nürnberg heb ik het ook gedaan. In een korte tijd moet je wat bewerkstelligen. Dan is het handig als je iemand kent, die weet wat jij bedoelt. Je moet gesprekken voeren, de pers te woord staan. Dan moet je een rechterhand hebben die weet wat jij wil.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.