Van 't Schip: 'In hoeverre ga je nu Wijndal halen en wat gebeurt er met Tagliafico?'

door NielsOpdam 101

Bron Ziggo Sport

Van 't Schip: 'In hoeverre ga je nu Wijndal halen en wat gebeurt er met Tagliafico?'

door NielsOpdam 101

Bron Ziggo Sport

Laatst geüpdatet

John van 't Schip vindt Owen Wijndal goed bij Ajax passen, maar vraagt zich ook af tot hoe ver de Amsterdammers moeten gaan voor de linksachter. Dat vertelt de oud-Ajacied zaterdagmiddag bij Ziggo Sport. Daarnaast spreekt de oud-aanvaller ook over de transfer van Steven Bergwijn.

'Tot hoe ver ga je? Met Bergwijn zijn ze natuurlijk al heel ver gegaan', begint Van 't Schip over de interesse in Wijndal. 'In hoeverre ga je nu een Wijndal halen en wat gebeurt er met Tagliafico? Dat zijn ook allemaal vragen die nog openstaan.' Ajax wil Wijndal graag hebben, maar toch is de deal nog niet afgerond. Volgens De Telegraaf ligt dat aan de juridische afdeling van Ajax.

Vrijdag werd Bergwijn gepresenteerd bij Ajax en Van 't Schip krijgt de vraag of Ajax het Bayern München van Nederland is. 'Ajax kan financieel veel meer uitgeven en kan daardoor ook in een andere categorie zoeken. Ajax heeft, doordat ze zelf heel goed hebben verkocht de afgelopen jaren, iets meer in kas om een speler als Bergwijn binnen te kunnen halen.'

'Bergwijn is effectief, kan een goal maken en voorbereiden'

Volgens de oud-aanvaller is Bergwijn een goede aankoop voor de Amsterdammers. 'Hij is natuurlijk een speler die aan beide kanten goed uit de voeten kan. Hij kan vanuit de binnenkant spelen, dus achter de spits. Hij kan in een tweespitsensysteem goed functioneren, dat heeft hij ook laten zien. Hij heeft snelheid, hij heeft diepte in zijn spel. Daarnaast is hij effectief, hij kan een goal maken en voorbereiden.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.