[Update] 'Wijndal mee op trainingskamp AZ, omdat papierwerk moet worden afgerond'

door Bart Veenstra 250

Bron AZ.nl

[Update] 'Wijndal mee op trainingskamp AZ, omdat papierwerk moet worden afgerond'

door Bart Veenstra 250

Bron AZ.nl

Laatst geüpdatet

Owen Wijndal is 'gewoon' met AZ mee op trainingskamp naar Epe. De Alkmaarders verblijven van maandag tot en met vrijdag in de Gelderse plaats en doet dan dus met onder meer het Ajax-target, zo blijkt uit de spelerslijst die te zien is op de website van AZ.

De transfer van Wijndal zou zo goed als rond moeten zijn, maar van een definitief akkoord is nog geen sprake. Nederlandse media schreven afgelopen donderdag al dat Ajax en AZ eruit gaan komen wat betreft de transfer van Wijndal. De Amsterdammers zouden tien miljoen euro betalen voor de linksback.

Ook Ajax-trainer Alfred Schreuder ging al in op de mogelijke komst van Wijndal. 'Hij is al jaren een goede speler bij AZ', zei Schreuder. 'Hij is daar niet voor niets aanvoerder. In hoe Ajax en ik hem beoordelen, is hij mega-interessant omdat hij denk ik past in het Ajax-voetbal met zijn snelheid en opkomend vermogen.'

In het weekeinde ging AZ-trainer Pascal Jansen ook in op de berichtgeving omtrent Wijndal. 'Er speelt op dit moment van alles rondom Owen, maar hij is gewoon nog speler van AZ', aldus de oefenmeester van de club uit Alkmaar. Voor zover ik weet, is er nog geen akkoord. Hij blijft op dit moment lekker bij ons trainen en hopelijk ook nog heel lang spelen.'

Maandagochtend schreef De Telegraaf vervolgens dat de transfer van Wijndal naar Ajax een formaliteit is. De linksback zou met Ajax al een akkoord hebben bereikt over een transfer van vijf seizoen. Mogelijk volgt later deze week meer nieuws omtrent de transfer van Wijndal naar Ajax.

Update - 14.35 uur (4 juli 2022) - 'Wijndal mee op trainingskamp AZ, omdat papierwerk moet worden afgerond'

Dat Owen Wijndal 'gewoon' met AZ mee op trainingskamp is, heeft te maken met het feit dat Ajax het papierwerk nog in orde moet maken. Dat meldt Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf. De journalist laat weten dat de jurist van Ajax vandaag (maandag) pas het dossier kon oppakken. Verweij benadrukt dat de clubs een mondeling akkoord hebben over een transfersom van tien miljoen euro.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties