Van Hanegem zou Timber bij Messi zetten: 'Als het moet, deelt hij een tik uit'

door NielsOpdam 7

Bron AD Willem & Wessel-podcast

Van Hanegem zou Timber bij Messi zetten: 'Als het moet, deelt hij een tik uit'

door NielsOpdam 7

Bron AD Willem & Wessel-podcast

Laatst geüpdatet

Willem van Hanegem denkt dat Jurriën Timber de ideale man is om Lionel Messi af te stoppen. Dat vertelt De Kromme woensdag in de AD Willem & Wessel-podcast. Verder spreekt Van Hanegem ook over de 'Ajax-goal', die Oranje volgens Louis van Gaal scoorde tegen de Verenigde Staten.

Vrijdagavond speelt het Nederlands elftal in de kwartfinale van het WK tegen Argentinië. Het gaat vooral over sterspeler Messi en hoe hij door Oranje gestopt moet worden. Volgens Van Hanegem zou Timber het wel aankunnen om Messi af te stoppen. 'Timber heeft in eerdere wedstrijden tegen zulke topspelers gespeeld en dat ging hem goed af. Elke keer als zo'n speler wegdraaide, zat hij erbovenop. En dan: Boem! Als het moest, deelde hij een tik uit.'

Tijdens de achtste finale tussen Nederland en de Verenigde Staten zag bondscoach Van Gaal een 'Ajax-goal' vallen, zo vertelde hij eerder. 'Dat zeg ik ook tegen die jongens. Het was een Ajax-goal, hè. Uit Van Gaal zijn tijd', vertelde de bondscoach van Oranje over het eerste doelpunt van zijn ploeg tegen de Verenigde Staten, gescoord door Memphis Depay.

'Wat zijn het de laatste maanden dan voor spelers bij Ajax?'

Feyenoord-icoon Van Hanegem vertelt in de podcast dat hij altijd moet lachen om dit soort teksten. Hij wordt er in ieder geval niet boos om. 'Juist niet, gewoon om lachen. Ik denk dan: die sporen niet helemaal. Als het iets moois is, is het ineens van Ajax. Of het moet een Ajax-speler zijn... Wat zijn het de laatste maanden dan voor spelers bij Ajax? Hoe moeten we die noemen? Klungels? Dat zou kunnen. Dat zou ik eigenlijk niet willen zeggen, maar het is allemaal dat soort nonsens. Het is echt verschrikkelijk.'

Verwacht jij dat Oranje gaat scoren tegen Argentinië? Zet in en ontvang vijftig (!) keer je inzet terug bij een goal van het Nederlands elftal! Let op: dit geldt alleen voor nieuwe spelers bij Jack's!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.