Rondom Ajax: Van Gaal zag 'Ajax-goal' tijdens Nederland - Verenigde Staten

door Jesse ter Haar 62

Bron AS

Rondom Ajax: Van Gaal zag 'Ajax-goal' tijdens Nederland - Verenigde Staten

door Jesse ter Haar 62

Bron AS

Laatst geüpdatet

Tussen al het belangrijke nieuws en reacties rondom Ajax kun je in de loop van de week best het een en ander missen. Geen zorgen, want Ajax Showtime houdt je op de hoogte van de laatste kleine nieuwtjes en gebeurtenissen.

Van Gaal zag 'Ajax-goal' tijdens Nederland - Verenigde Staten

Louis van Gaal zag zaterdag tijdens Nederland - Verenigde Staten een 'Ajax-goal' vallen, zo liet hij zich een dag later op beelden van de NOS ontvallen. Ronald de Boer - die zelf onder Van Gaal bij Ajax speelde - was aanwezig bij de training van Oranje van zondag en maakte een praatje met de bondscoach. De eerste goal van Nederland tegen de Verenigde Staten, gescoord door Memphis Depay, kwam ter sprake en Van Gaal sprak mooie teksten: 'Dat zeg ik ook tegen die jongens. Het was een Ajax-goal, hè. Uit Van Gaal zijn tijd', aldus de oefenmeester.

Blind viert goal tegen de VS met trotse vader

Daley Blind was tijdens de 3-1 overwinning op de Verenigde Staten goed voor een goal en een assist. na zijn doelpunt rende de Ajacied naar de zijlijn, waar hij trots werd opgevangen door vader Danny, assistent van bondscoach Louis van Gaal. Via het Twitteraccount van de NOS is het schitterende beeld te zien.

Stem nu op jouw Doelpunt van de Maand november

De maand december is aangebroken en dus zit november er alweer op. Zodoende is het tijd voor de verkiezing voor Doelpunt van de Maand van de maand november, zo is te lezen op Ajax.nl. Ajax 1, Jong Ajax, de Ajax-jeugd en de Ajax Vrouwen, allen maken zij kans op de uitverkiezing. De enige speler uit de hoofdmacht van Ajax die kans maakt, is Francisco Conceição - die doeltrof tegen Rangers. Stemmen kun je hier doen.

Zlatan door Kamp Seedorf geëerd met enorme muurschildering

Kamp Seedorf heeft Zlatan Ibrahimovic geëerd met een enorme muurschildering. Het kunstenaarscollectief heeft dit keer gekozen voor een locatie nabij het Centraal Station van Amsterdam. De muurschildering betreft een moment van Ibrahimovic tijdens het uitduel met Feyenoord in 2001. 'We missen de gekkigheid', schrijft Kamp Seedorf erbij.

Suárez weigert Ghana excuses aan te bieden: 'Ik heb de penalty niet gemist'

Twaalf-en-een-halfjaar na dato is Luis Suárez geenszins van plan zijn excuses aan te bieden aan Ghana, voor het wegslaan van de bal op de doellijn. Op de persconferentie voorafgaand aan de eerste ontmoeting tussen beide landen sinds de beruchte kwartfinale op het WK van 2010 werd Suárez, uiteraard, geconfronteerd met het moment aan het eind van de verlenging en gevraagd of hij daar zijn excuses voor aan wilde bieden. Met zijn antwoord zal hij zich er in Ghana niet populairder op hebben gemaakt.

'Ik ga me daar niet voor verontschuldigen. De speler van Ghana (Asamoah Gyan, red.) miste de penalty, ik niet. Als ik iemand getackled en geblesseerd had en daar rood voor had gekregen, had ik mijn excuses aan kunnen bieden. Nu maak ik echter hands, krijg ik rood van de scheidsrechter en vervolgens wordt de penalty gemist. Dat is niet mijn schuld, want ik heb de penalty niet gemist. De speler die de penalty heeft gemist, zei dat hij hetzelfde had gedaan als ik. Het is niet mijn verantwoordelijkheid om de penalty te nemen.'

Klaassen zag Man of the Match-uitverkiezing niet aankomen

Davy Klaassen werd dinsdag verbaasd door zijn uitverkiezing tot Man of the Match van Nederland - Qatar, zo geeft hij toe in gesprek met Voetbal International. De Ajacied speelde een belangrijke rol bij beide goals - hij gaf een assist en een voorassist - maar hij zag zichzelf blijkbaar niet als de uitblinker. 'Nee, eigenlijk niet. Daar denk je ook niet over na tijdens zo'n wedstrijd. Ik zou ook niet weten wie het anders moet zijn. Ik ben blij dat we hebben gewonnen, daar gaat het om', vertelde hij.

Klaassen verkozen tot Man of the Match van Nederland - Qatar

Davy Klaassen is dinsdag verkozen tot Man of the Match van Nederland - Qatar. De Ajacied stond - net als in de wedstrijd tegen Ecuador - op tien in het Nederlands elftal en vanuit die rol leverde hij tegen Qatar een assist. Bij het tweede en laatste doelpunt was de middenvelder ook goed voor de voorassist. In de 66ste minuut van de wedstrijd tegen Qatar werd Klaassen vervangen door Steven Berghuis.

Kudus heeft eerste WK-goal te pakken

Mohammed Kudus heeft zijn eerste goal op een WK-eindronde te pakken. In de groepswedstrijd tegen Zuid-Korea was de middenvelder van Ghana goed voor de 0-2. De Ghanezen gingen uiteindelijk met een 0-2 voorsprong de rust in. Zie de goal hieronder:

Bij Jacks kun je nu vijftig keer je inzet terugkrijgen als Nederland van Qatar wint. Check snel hoe het werkt!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.