Van Hanegem: 'Ik heb wel mijn twijfels of Wijndal het redt op dit niveau'

door Cristian de Jong 109

Bron Algemeen Dagblad

Van Hanegem: 'Ik heb wel mijn twijfels of Wijndal het redt op dit niveau'

door Cristian de Jong 109

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Willem van Hanegem is nog niet overtuigd van de kunsten van Owen Wijndal bij Ajax. De voormalig voetballer twijfelt of Wijndal op het niveau van Ajax uit de voeten kan, zegt hij in de Willem & Wessel-podcast van het Algemeen Dagblad.

Van Hanegem weet niet of Wijndal de plek van Daley Blind vlekkeloos kan overnemen als de routinier besluit Ajax te verlaten. Van Hanegem ziet op dit moment niet dat Wijndal over genoeg kwaliteiten beschikt. 'Ik moet eerlijk zeggen, ik heb wel mijn twijfels of hij het redt op dit niveau', vertelt hij.

Toch weet Van Hanegem te vertellen dat Wijndal bij zijn voormalig werkgever een hoog niveau haalde. 'Hij werd goed, omdat er daar bij AZ toen een hele goede linksbuiten speelde, Oussama Idrissi. Dat was geweldig.' Van Hanegem zag in het tweetal een uitstekend tandem. 'Je ziet dat het heel moeilijk is om helemaal op elkaar afgestemd te zijn. Dat was wel bij AZ', vervolgt De Kromme.

Wegzakkend Ajax

Van Hanegem ziet vandaag de dag nog geen goedlopend tandem bij Ajax. 'Dat is ook de trainer zijn schuld, want die ging elke keer wisselen.' Zo moest Dusan Tadić zijn geliefde linkerkant opgeven aan nieuwkomer Steven Bergwijn, later werden deze rollen echter omgedraaid. Van Hanegem zag, naarmate het seizoen vorderde, een wegzakkende Bergwijn. 'Op het begin speelde Bergwijn op de linkerkant echt geweldig.' Dit gold niet alleen voor Bergwijn als individu. 'Ajax begon heel goed. Het was ook echt aardig om te zien. Ineens was dat afgelopen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.