Van Halst en Gullit reageren op geruchten over Schuurs naar Inter

door Gino Haverkamp 26

Bron Ziggo Sport

Van Halst en Gullit reageren op geruchten over Schuurs naar Inter

door Gino Haverkamp 26

Bron Ziggo Sport

Laatst geüpdatet

Ruud Gullit vindt het opvallend dat bij Ajax niet geslaagde verdedigers het goed doen in het buitenland. Perr Schuurs is zo'n voorbeeld. Hij speelt sinds de zomer voor Torino en er zijn al geruchten over een overstap naar Internazionale.

'Het is opvallend dat de spelers die Ajax niet goed genoeg vond het allemaal goed doen', zegt Gullit in het Voetbalcafé, een programma van Ziggo Sport. Naast Schuurs zijn Sven Botman en Mitchel Bakker ook zulke spelers. Botman was en is belangrijk bij respectievelijk Lille OSC en Newcastle United, terwijl Bakker minuten heeft gemaakt bij Paris Saint-Germain en Bayer Leverkusen. 'Perr had grote schoenen te vullen, want hij moest Matthijs de Ligt zogenaamd vervangen (Schuurs werd anderhalf jaar voor het vertrek van De Ligt overigens al naar Ajax gehaald, red.). Bij Ajax wordt verwacht dat de inspeelpass goed is, maar in Italië is het dekken nummer één. Dat doet hij geweldig', zegt tafelgast Jan van Halst.

Verwachtingspatroon bij Ajax is anders dan elders

Dat komt doordat Ajax een bepaald speltype hanteert. 'Daarbij moet je ook heel goed kunnen voetballen.' Daarin excelleerden spelers als Botman en Bakker minder. 'In het buitenland is er maar één ding belangrijk en dat is winnen.'

Gullit sluit zich aan bij Van Halst wat betreft het verwachtingspatroon van verdedigers bij Ajax. 'Als ze tegen een tegenstander komen waar een goede slimme spits speelt, dan hebben ze het moeilijk en kom je in de problemen. Je wordt alleen maar geselecteerd op wat je kunt met de bal. Niet op hoe je verdedigt.'

Weet Klaassen wederom te scoren in de thuiswedstrijd tegen FC Twente?!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.