Van der Gijp pleit ervoor Álvarez te verkopen: 'Dat kun je zo'n jongen niet aandoen'

door BadembaBarrie 175

Bron Vandaag Inside

Van der Gijp pleit ervoor Álvarez te verkopen: 'Dat kun je zo'n jongen niet aandoen'

door BadembaBarrie 175

Bron Vandaag Inside

Laatst geüpdatet

Ajax kan Edson Álvarez voor 50 miljoen euro beter verkopen aan Chelsea. Dat vindt René van der Gijp althans, zo maakt hij duidelijk bij Vandaag Inside. De vaste tafelgast van de talkshow vermoedt dat de Mexicaan niet snel nog eens een dergelijke kans krijgt en ziet het geld dat Ajax krijgt in combinatie met het salaris dat Álvarez te wachten zou staan dan ook als dé reden om nu de deal te sluiten.

'Die jongen kan tien keer zoveel verdienen, is een Mexicaan die naar Chelsea gaat, dus die krijgt een status als hij daar speelt', somt Van der Gijp op gechargeerde wijze de redenen voor Álvarez op om naar Chelsea te willen. 'En daar (bij Chelsea, red.) zijn ze nu gek hè, want die hebben nieuwe eigenaar, die Amerikaan die totaal gestoord is', aldus de oud-prof over Tedd Boehly. 'Ze zijn slecht begonnen en hij koopt Álvarez gewoon als back-up voor Kanté die 31 en vaak geblesseerd is.'

Wat voor Van der Gijp ook meespeelt is dat hij vermoedt dat de kans om naar Chelsea te gaan voor Álvarez een geval 'nu of nooit' is. 'Die club komt niet meer langs. Die zijn in paniek en ze hebben een eigenaar die niet goed bij zijn hoofd is. Die doen maar wat op dit moment', stelt de oud-aanvaller, die ook het financiële plaatje voor Álvarez bekijkt. 'Als jij in twee jaar tijd bij Ajax nog 7 miljoen kan verdienen en hij kan daar in 4 jaar tijd 50 miljoen verdienen... dat kan je zo’n jongen niet aandoen.'

Staking Álvarez

Álvarez zelf lijkt Van der Gijps mening in ieder geval te delen. In eerste instantie leek het erop dat de Mexicaan zich bij een langer verblijf in Amsterdam had neergelegd, nadat Ajax een bod van Newcastle United had geweigerd. Toen Chelsea echter langskwam, besloot Álvarez er toch alles aan te doen om een transfer te forceren, onder meer door de training op donderdag uit protest over te slaan. Het lijkt een tevergeefse poging, want Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar maakten de Mexicaan naar verluidt eerder op donderdag duidelijk dat hij een transfer deze zomer kon vergeten.

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.