Tahirovic maakte indruk in Rome: 'Ze zien hem daar als toekomstige topspeler'

door Bram Bark 48

Bron VoetbalPrimeur

Tahirovic maakte indruk in Rome: 'Ze zien hem daar als toekomstige topspeler'

door Bram Bark 48

Bron VoetbalPrimeur

Laatst geüpdatet

Ajax heeft met de komst van Benjamin Tahirovic 'een potentiële topspeler' binnen, zo vertelt Urby Emanuelson in de podcast #DoneDeal van VoetbalPrimeur. De oud-Ajacied vertelt dat AS Roma Tahirovic liever niet had zien vertrekken, maar door de financiële situatie van de club was er geen andere optie dan de Bosniër te verkopen.

Ajax bevestigde maandag de komst van Tahirovic. De verdedigende middenvelder komt over van AS Roma voor een bedrag van naar verluidt 8,5 miljoen euro. Emanuelson is overtuigd dat de Amsterdammers goede zaken hebben gedaan. 'Ik weet wel dat ze hem daar als een toekomstige topspeler zien, een speler met heel veel potentie', aldus Emanuelson. De huidig assistent-trainer van FC Utrecht heeft zelf ook voor AS Roma gespeeld, al kwam hij daar tot slechts twee optredens.

Volgens Emanuelson wilde AS Roma de Bosnische middenvelder helemaal niet kwijt. 'De club moest door problemen een aantal spelers verkopen. Ajax heeft daarin snel gehandeld', zegt Emanuelson. Ondanks dat de voormalig Oranje-international Tahirovic niet in actie heeft zien komen in de wedstrijden die hij zag van AS Roma dit seizoen, is hij benieuwd naar de naar de ontwikkeling van de drievoudig Bosnisch international.

Nieuwe speelstijl

Emanuelson weet dat Tahirovic een defensief ingestelde speler is. 'Bij Ajax wordt een andere speelstijl verwacht', stelt de voormalig Ajacied echter. De club heeft met Tahirovic zijn tweede versterking binnen voor het middenveld. Eerder werd de komst van Branco van den Boomen al bevestigd. De Amsterdammers lijken met het aantrekken van de Bosniër voor te sorteren op een vertrek van Edson Álvarez, die nadrukkelijk in de belangstelling staat van Borussia Dortmund.

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.