Ajax bevestigt komst Tahirovic; middenvelder komt volgende week naar Amsterdam

door Brent Tomassen 1000

Bron Ajax.nl

Ajax bevestigt komst Tahirovic; middenvelder komt volgende week naar Amsterdam

door Brent Tomassen 1000

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax en AS Roma zijn tot een overeenkomst gekomen over de transfer van Benjamin Tahirović, zo meldt de Amsterdamse club via de officiële kanalen. De twintigjarige Bosnische middenvelder zal komende week naar Amsterdam afreizen voor de medische keuring en het afhandelen van contractuele zaken.

Volgens transferjournalist Gianluca di Marzio zal Ajax maximaal 8,5 miljoen euro inclusief bonussen betalen voor Tahirović, zo meldt de Italiaan via zijn website. Het is nog niet bekend voor hoeveel jaar het talent tekent. Directeur voetbalzaken Sven Mislintat is blij met de komst van Tahirović , zo valt op de website te lezen. 'Benjamin is een sterke en balvaste middenvelder. Hij is een groot talent met een geweldige mentaliteit.'

Tahirović werd op 3 maart 2003 geboren in het Zweedse Spånga. In Zweden begon hij zijn profloopbaan bij Vasalunds IF, voordat hij in 2021 bij AS Roma kwam. In maart maakte de middenvelder zijn debuut voor de nationale ploeg van Bosnië en Herzegovina.

Met Tahirović heeft Ajax de tweede zomeraanwinst binnen. Eerder kwam Branco van den Boomen al transfervrij over van het Franse Toulouse. De officiële voorbereiding op het seizoen 2023/24 begint voor Ajax op 29 juni onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Maurice Steijn.

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.